Saltar apartados

La Universitat d'Alacant crea la Càtedra Enric Valor amb els ajuntaments d'Altea i Castalla

Dilluns se signa el conveni de constitució a la sala multimèdia de l'edifici del Rectorat, amb el rector, Manuel Palomar, i els alcaldes de les localitats participants, Jaume Llinares i Antonio Bernabeu

La Càtedra Enric Valor serà un nucli de reflexió, debat i investigació en el camp de la literatura contemporània, la cultura popular i els estudis musicals

 

Alacant. Divendres 8 de juliol de 2016

La Universitat d'Alacant i els ajuntaments d'Altea i Castalla han decidit crear una càtedra institucional que, amb el nom de l'escriptor de Castalla Enric Valor, tindrà com a objectiu esdevenir un nucli de reflexió, debat i investigació en el camp de la literatura contemporània, la cultura popular i els estudis musicals.

Dilluns a les 13 hores, a la sala multimèdia de l'edifici del Rectorat, el rector, Manuel Palomar, i els alcaldes d'Altea, Jaume Llinares, i de Castalla, Antonio Bernabeu, subscriuran el conveni de creació de la càtedra. Un acte en el qual participaran també la secretària general de la Universitat d'Alacant, Esther Algarra, el fill de l'escriptor, Enric Valor, i el seu cunyat, l'estudiós de l'obra valoriana Josep Daniel Climent.

Enric Valor va nàixer l'any 1911 a Castalla i va morir a València l'any 2000. Al llarg de la seua vida es va dedicar a treballar la llengua i cultura del País Valencià, posant un especial èmfasi en la seua recuperació, amb especial atenció a la lexicografia, i va ser un dels principals promotors de l'estandardització i normalització.

Enric Valor i Vives, doctor honoris causa per la Universitat d'Alacant l'any 1999, és també el responsable de la recopilació i conservació d'una quantitat ingent de rondalles i llegendes de les diferents comarques del País Valencià a través d'un meticulós treball de camp.

A l'acte de creació de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d'Alacant i els ajuntaments d'Altea i Castalla, hi assistiran també el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, Escola Valenciana i El Tempir, entre altres associacions, així com el responsable de Cultura de la Diputació d'Alacant, César Augusto Asencio, el director de l'Institut de Cultura Alacantina, José Ferrándiz, o el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona.


Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464