Saltar apartados

La Universitat d'Alacant signa un conveni per a la rehabilitació de persones amb dany cerebral amb la Fundació Casaverde

L'acord se centra a oferir als pacients eines i suport per a millorar la seua rehabilitació a través d'un projecte desenvolupat per l'Institut Universitari d’Investigació Informàtica de la UA

El rector, Manuel Palomar, i el president de la Fundació Casaverde, Alberto Giménez, han subscrit el conveni de col·laboració aquest mateix dilluns

 

Fund_Casaverde
Fund_Casaverde2
Fund_Casaverde3
Fund_Casaverde4

Alacant. Dilluns 4 de juliol de 2016

 

La Universitat d'Alacant i la Fundació Casaverde han subscrit aquest dilluns un conveni per a la consecució d'objectius comuns en el desenvolupament de nous projectes de recerca científica a més d'estudis i programes formatius en el sector de la salut.

L'acord marc preveu establir vies per a la realització en comú d'activitats de divulgació, formació i recerca i es materialitza en un primer pas a través de la col·laboració en un projecte d'àmbit nacional destinat a la rehabilitació de persones amb dany cerebral que duu a terme l'Institut Universitari d’Investigació Informàtica de la Universitat d'Alacant, juntament amb investigadors i terapeutes de la clínica de la fundació.

El projecte que es desenvolupa en el marc d'aquest conveni forma part del programa Reptes Socials de l'Horitzó 2020 i té com a objectiu desenvolupar eines socials que contribuïsquen a millorar la rehabilitació de pacients amb dany cerebral.

El rector, Manuel Palomar, ha assenyalat la importància d’«un conveni que ens permet desenvolupar un projecte d’investigació sobre el terreny, implementant les eines desenvolupades per l'Institut d’Investigació Informàtica en pacients i a través de professionals que treballen amb ells en el dia a dia».

Per la seua banda, el president de la Fundació, Albert Giménez, ha destacat que «el tracte amb les persones grans i especialment amb les que pateixen algun tipus de problema, com poden ser danys cerebrals, exigeix millorar les tècniques i les eines que utilitzem. Poder col·laborar en aquesta mena de projectes és sens dubte un benefici per als pacients i per a la recerca».

Han assistit a la signatura, a més del rector i el president de la fundació, la secretària general de la Universitat, Esther Algarra, i els responsables del projecte, José García i el director de l'Institut Universitari d’Investigació Informàtica, Miguel Cazorla.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464