Saltar apartados

Torna per a xiquets i joves El Pati de la Ciència

 

Alacant, 1 de juliol de 2016

Promogut per l’Aula de la Ciència de la Universitat d’Alacant en col·laboració amb la Delegació d’Alacant de l’Institut d’Estudis Catalans, i amb el suport de Carácter Cuestión de Imagen, El Pati de la Ciència és un projecte de divulgació científica que té com a objectiu acostar la ciència a la societat amb una metodologia innovadora, participativa i, també, divertida. D’aquesta forma, el contacte amb la ciència resulta gratificant perquè es produeix mitjançant experiències que combinen l’entreteniment amb el rigor científic, per a mostrar que es pot aprendre passant-ho d’allò més bé.

Prestigiosos divulgadors posaran en escena espectacles científics de física, química i matemàtiques que, a més d’entretenir, també estimulen la curiositat dels més xicotets per la ciència.

En els tallers científics Jocs de Ciència els xiquets faran els seus experiments propis amb materials casolans, per a mostrar-los que la ciència no és una activitat allunyada de les activitats quotidianes. Enguany la samarreta científica està dedicada al botànic austríac Gregor J. Mendel (1822-1884), qui va descobrir, mitjançant els seus treballs amb pèsols, les lleis de l’herència biològica. Encara que les seues investigacions no van ser reconegudes inicialment, el seu treball constitueix el punt de partida de la genètica moderna.

A les experiències científiques dels dies 5, 12 i 19 de juliol pot assistir qualsevol persona que estiga interessada (no així als Tallers, que estan dirigits als xiquets matriculats en l’Escola d’Estiu de la UA). Les primeres sessions d’aquestes experiències (10.00 hores) estan adequades a un públic infantil de 6 a 9 anys, i les segones (12.00 hores) a joves de 10 a 16 anys. L’entrada és lliure limitada a la capacitat de la sala.

Coordina Isabel Abril, catedràtica de Física de la Universitat d’Alacant, amb l’assessoria del catedràtic de Física de la Universitat de Múrcia Rafael García Molina.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464