Saltar apartados

Estudiants d'Enginyeria Multimèdia de la UA premiats en el Brains Eden, principal esdeveniment de Regne Unit sobre videojocs

 

D'esquerra a dreta: Els estudiants premiats Vicente Quesada, Javier Girona, Pablo Martínez, Anna Fabrés yJorge Quesada, al costat del professor Francisco Gallego.

Alacant. Dilluns, 11 de juliol 2016

Un grup d'estudiants d'Enginyeria Multimèdia de la Universitat d'Alacant han sigut premiats en el principal esdeveniment de Regne Unit sobre videojocs, el Brains Eden Adreçat a estudiants, hi han participat equips d'universitats d’arreu del món amb l'objectiu de desenvolupar un videojoc en quaranta-vuit hores basat en el tema «Parity» (‘paritat’).

En concret, el joc desenvolupat pels estudiants de la UA, anomenat The quantum message, consisteix a transmetre missatges en l'espai i el temps utilitzant partícules subatòmiques conegudes com a gravitons. El videojoc està preparat per a ser utilitzat en dispositius mòbils com ara telèfons i tauletes, i disposa de més de vint nivells.

La proposta va ser la guanyadora en la categoria Unity, motor amb el qual ha sigut desenvolupat, i ha obtingut durant tot l'esdeveniment una valoració molt positiva per part de mentors provinents de diferents empreses del sector.

Des de l'any 2014 l'Escola Politècnica Superior selecciona un equip d'estudiants de quart curs del Grau en Enginyeria Multimèdia per a representar a la Universitat d'Alacant en aquest esdeveniment. Enguany, l'equip seleccionat ha sigut LTS Games compost per Anna Fabrés, Francisco Javier Girona, Pablo Martínez, Jorge Quesada i Vicente Quesada, acompanyats pel professor de videojocs de la UA, Francisco Gallego.

«És la primera vegada que un equip espanyol guanya la Brains Eden, de manera que és un orgull veure els meus estudiants endur-se aquest reconeixement. Gràcies al seu esforç han après molt més del que els professors podem ensenyar-los i ací tenim el resultat. Sens dubte, aquests èxits encoratgen el cos docent d'Enginyeria Multimèdia a continuar millorant per a ajudar els nostres alumnes a arribar al més amunt possible», explica Gallego.

Els creadors del videojoc premiat se senten «privilegiats per haver sigut convidats a Cambridge, al festival sobre videojocs estudiantils més important del Regne Unit. Allí hem conegut grans professionals del sector, hem rebut xarrades que ens ajudaran en els nostres projectes futurs i hem millorat la nostra habilitat de treball en equip», assenyalen.

videojoc premiat 4
videojoc premiat 2
videojoc premiat 3

Imatges del videojoc "The Quàntum Message" creat per estudiants de la UA

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464