Saltar apartados

La Seu Ciutat d'Alacant acull Diàlegs d'Estiu, organitzats per la Conselleria de Transparència

El Fòrum Ètica Pública i Democràcia. Diàlegs d´Estiu té lloc a Alacant des del 18 fins al 22 de juliol

El conseller ha indicat que “una de les grans apostes és promoure la participació i l'associacionisme”

 

Alacant, dilluns 11 de juliol de 2016

Les jornades Diàlegs d'Estiu, dins del Fòrum Ètica Pública i Democràcia, comptarà amb la participació de tots els membres del Consell com a principal novetat, segons ha assenyalat el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, durant la presentació d'aquestes jornades al costat del director de la Seu Ciutat d'Alacant i catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional en la Universitat d'Alacant, Jorge Olcina.

Diàlegs d'Estiu és una trobada que organitza la Conselleria de Transparència i té la finalitat d’impulsar la reflexió col·lectiva en matèria de transparència, participació ciutadana i política, responsabilitat social i cooperació, així com promoure la imatge pública de la Generalitat com a focus de creativitat i dinamisme per a fer que les institucions valencianes siguen més accessibles a la ciutadania. Aquestes jornades tindran lloc a la Seu de la Universitat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) la setmana vinent, del 18 al 22 de juliol, seran obertes a tota la ciutadania i gratuïtes.

Així mateix, Alcaraz ha indicat que «una de les grans apostes serà també promoure la participació i l'associacionisme».

Per la seua banda, Olcina ha remarcat que es tracta d’«una iniciativa que sorgeix per a fomentar tot el que són les polítiques d'ètica pública que han de conduir a l'acció política a la nostra Comunitat Valenciana».Aquestes jornades de Diàlegs d'Estiu s'estructuraran en tres parts:

Cicle de conferències amb Trobades del Consell amb la Ciutadania

«La idea primitiva era molt senzilla, ja que ens vam comprometre tots els membres del Consell per a venir a exposar, de manera breu, les nostres idees, els nostres treballs habituals i els nostres projectes», i d’aquesta manera «sotmetre'ns a les preguntes del públic que hi assistisca», ha destacat Alcaraz.

Converses Obertes, amb xarrades d'experts espanyols

Una altra de les activitats de Diàlegs d'Estiu seran les conferències que, durant aquests cinc dies, impartiran quatre experts rellevants d'aquest país. Tal com ha apuntat el conseller, hi participarà Ramón Jáuregui, «eurodiputat amb una llarga trajectòria política i especialista en matèria de responsabilitat social». També Adela Cortina, «especialista en ètica pública i una de les grans filòsofes espanyoles en aquest moment», i conclourà amb les intervencions de Javier de Lucas i Josep Ramoneda.

Formació, debats i reflexions

«Després d'aquestes dues parts en farem una tercera en la qual s'analitzaran la transparència, la participació, la responsabilitat social i la cooperació a través de seminaris com La Nova Cultura de la Transparència o La Responsabilitat Social, una Oportunitat de Present i Futur, en què s'abordarà la futura llei en aquesta matèria, que s'ha presentat recentment.

Durant els dies en què es desenvoluparan les jornades, els ciutadans s’hi podran acostar per a participar en els diferents debats, cursos, seminaris o en les converses obertes amb professionals de prestigi reconegut en matèries com l'economia del bé comú, la responsabilitat social, transparència o l'ètica pública.

 

Programa

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464