Saltar apartados

La UA llança una campanya de crowdfunding per a posar en marxa una plataforma de prevenció de l'assetjament i el suïcidi

A Europa, el suïcidi és la causa més important de mort violenta per sobre de guerres, homicidis o violència de gènere

Projecte_Life

Alacant. Dimecres, 13 de juliol de 2016

El suïcidi és la tercera causa de mort entre els adolescents de 15 a 19 anys i un dels principals factors de risc és ser víctima o perpetrador d’assetjament escolar. Altres raons importants són l’abús d’Internet i la manca de tractament antidepressiu pel que “cal ajudar aquests joves detectant els missatges que ens facen sospitar per a posar-los en contacte amb ajuda professional”, recorden des del Grup de Processament del Llenguatge i Sistemes d’Informació de la Universitat d’Alacant autors del Projecte Life!! per a detectar tendències suïcides en les xarxes socials.

Per a acabar amb aquesta tendència, els investigadors de la UA han iniciat una campanya col·laborativa de crowdfunding per a crear la plataforma Life! on organitzacions de prevenció puguen ser alertades de forma anònima davant d’algun tipus de missatge o conducta suïcida a través de les xarxes socials. En concret, els donatius poden fer-se a través de la plataforma Precipita que la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) ha posat en marxa com un punt de trobada entre els investigadors i les persones interessades en la ciència.

“És important destacar que les morts autoinduïdes són potencialment prevenibles ja que hi ha una tendència creixent a publicar en mitjans com Facebook o Twitter missatges que animen al suïcidi i, fins i tot, usuaris que anuncien els seus pensaments abans de cometre’n l’intent”, insisteixen els artífexs del Projecte Life!

 

Més informació: @plataformalifeua

 

Notícia relacionada

Projecte Life! per a detectar tendències suïcides en les xarxes socials

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464