Saltar apartados

La Xarxa Vives atorga la Medalla d'Honor 2016 a Isabel-Clara Simó a proposta de la Universitat d'Alacant

Durant l'acte de clausura del curs, a la Universitat Politècnica de València, també es va homenatjar la científica Josefina Castellví i el cantautor Raimon

La reunió del Consell General va aprovar la incorporació de la Universitat Cardenal Herrera a la Xarxa Vives

 

Isabel_ClaraSimo_1
Isabel_ClaraSimo_2
Isabel_ClaraSimo_3
Isabel_ClaraSimo_4
Isabel_ClaraSimo_5

 

València. Dilluns, 11 de juliol de 2016

Les vint-i-una universitats membres de la Xarxa Vives d’Universitats van retre un homenatge conjunt a l’oceanògrafa Josefina Castellví, al cantautor Raimon i a l’escriptora Isabel-Clara Simó en el marc de l’acte de cloenda del curs acadèmic 2015-2016 a la Universitat Politècnica de València (UPV).

El reconeixement de les vint-i-una institucions d’educació superior de la institució s’ha fet palès a través del lliurament de la Medalla d’Honor de la Xarxa Vives, que va anar precedit per les diferents laudatio d’elogi a les tres figures guardonades.

Josep M. Garrell, rector de la Universitat Ramon Llull, va destacar en la seua laudatio la lluita de Josefina Castellví «defensant la ciència com un bé intangible per a la humanitat», que sempre l’ha portada «a haver de dir veritats incòmodes, a lluitar-hi des de tots els fronts, adaptant-se a un medi que no sempre ha estat favorable».

Al seu torn, Joan B. Peiró, catedràtic de Pintura de la UPV, va lloar la figura de Raimon, «les cançons, la veu i la personalitat del qual han sigut de ben segur alguna vegada nostres». Amb una passejada per la trajectòria professional del cantautor, Peiró ha agraït el sentit crític i la rebel·lia de Raimon.

Finalment, M. Àngels Francés, directora del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant, va destacar la literatura de Simó, en què «ni les dones són sempre víctimes ni els homes botxins». Així mateix, va subratllar que «la complexitat de la condició humana ocupa el gruix central de les pàgines de novel·les. Ni tan sols el món infantil s’escapa a la mirada desmitificadora i càustica de l’autora».

Les tres personalitats van mostrar el seu agraïment emocionat per les distincions, amb un torn de paraula que els va permetre descriure la importància del guardó per a cadascú d’ells.

En l’acte van participar-hi el president de la Xarxa Vives i rector de la UPV, Francisco J. Mora, com també el secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler.

Durant la cerimònia, el president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco J. Mora, va destacar «la nostra societat i els nostres estudiants necessiten certesa, i des de les universitats hem de promoure una de les poques certeses que tenim, i és que el coneixement comporta una satisfacció íntima, i pot comportar una compensació econòmica i d’ascens laboral que enfortirà les nostres societats».

El vicepresident de la Xarxa Vives, Francesc Xavier Grau, va afegir que està «molt convençut que per a la feina que la societat encomana a cada universitat avui dia, el treball en xarxa és una tasca indispensable».

Per la seua banda, Miguel Soler, secretari autonòmic d’Educació i Investigació de la Generalitat Valenciana, va destacar que «compartir una llengua i uns valors que no és producte de la casualitat, és imprescindible treballar en xarxa».

Amb el tancament de l’acte, la Xarxa Vives ha donat per conclòs el curs acadèmic 2015-2016.

El Consell General aprova la incorporació de la Universitat Cardenal Herrera CEU a la Xarxa Vives.

Abans d’aquest acte, la UPV havia acollti la reunió ordinària del Consell General de la Xarxa Vives, en la que els vint-i-un rectors de les universitats membres de la institució van acordar la incorporació de la Universitat Cardenal Herrera CEU.

A més a més, es va acordar la constitució d’un grup de treball d’escoles de doctorat i un altre grup de treball d’aules sènior.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464