Saltar apartados

El canvi climàtic i la gestió sostenible dels recursos territorials a debat a la Seu Universitària de Villena

 

Alacant, dimarts 19 de juliol de 2016

El canvi climàtic i la gestió sostenible dels recursos territorials protagonitzen durant dues jornades un curs d'estiu de la Universitat d'Alacant a la Seu de Villena, en el qual participen experts, acadèmics, professionals i estudiants interessats en el desenvolupament sostenible.

Els directors d'aquest curs, María Hernández i Enrique A. Moltó, asseguren que «són molts els indicadors que ens fan pensar en un canvi climàtic d'origen antròpic en els últims temps. Aquesta qüestió posa de manifest la necessitat d‘un canvi en la gestió dels recursos territorials que ens acoste a la sostenibilitat, i en aquest procés la bona gestió de l'aigua és fonamental».

Des d'ahir i durant la jornada d'avui, el curs aborda l'impacte del canvi climàtic en el litoral mediterrani espanyol i les accions que s’hi poden dur a terme; la comunicació dels riscos naturals en els mitjans de comunicació; el drenatge urbà: de risc a recurs, o la subexplotació dels paisatges culturals i la seua incidència en els riscos naturals. També es desenvolupen dues interessants taules redones: «La transcendència social de la informació del temps i el clima», i «Els recursos hídrics en un context creixent de stress hídric».

Entre els ponents que hi participen hi ha Jorge Olcina, director del Laboratori de Clima de l'Institut Interuniversitari de Geografia de la UA,

Sergio Sánchez Ríos, Aguas de Alicante; José Miguel Viñas, Divulgameteo; Robert Monjo, AVAMET; Rubén Torregrosa, AMETSE; Juan José Villena, METEOVISION, o Julià Alvaro, secretari autonòmic de Medi Ambient i CANVI Climàtic, que avui oferirà la conferència de clausura a les 18 hores.

 

PROGRAMA

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464