Saltar apartados

L'Ajuntament d'Alacant i l'INAPH de la UA obrin El Claustro als interessats en les Jornades Patrimoni Virtual

Patrimoni Virtual mostrarà la reconstrucció de la vila romana de Rufio a Itàlia excavada per l’equip de Jaime Molina a Itàlia

El responsable dels efectes visuals de la sèrie El Ministerio del Tiempo de RTVE, Carlos Puchol, parlarà de l’ambientació aconseguida gràcies a les 3D

 

Jornades_PatrimonioVirtualAlacant. 20 de juliol de 2016

Divendres que ve 22 de juliol es tancaran les Jornades Patrimoni Virtual: Ciència o ficció? en l’espai cultural d’El Claustro d’Alacant, esdeveniment organitzat per la Regidoria de Cultura, la Universitat d’Alacant i l’Institut Universitari de Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH). El Claustro d’Alacant arreplegarà d’una banda una sèrie de xarrades relacionades amb l’ús de les noves tecnologies en Patrimoni i d’altra banda s’obrirà un espai, la sala de les experiències, on tot el que vulga podrà gaudir amb tecnologies com la realitat virtual o la realitat augmentada.

L’equip de Patrimoni Virtual de la Universitat d’Alacant seran els qui inicien les xarrades del divendres, i mostraran la reconstrucció 3D feta per a la vila romana de Rufio que el mateix equip, sota les directrius de l’investigador principal, Jaime Molina Vidal, ha excavat a Itàlia.

La segona xarrada, de Néstor F. Marques, del Laboratori d’Humanitats Digitals de la Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Ferran, ens parlarà de la nova tendència en la realització de museus virtuals. La seua participació en projectes de digitalització de peces arqueològiques en el Museu Arqueològic Nacional ha sigut cabdal per a començar a donar forma a una de les primeres col·leccions digitals a l’abast de qualsevol públic.

Completarà el cicle de xarrades Carlos Puchol, de l’empresa USER-T38, responsable dels efectes visuals de la sèrie El Ministerio del Tiempo de RTVE. La qualitat d’aquesta sèrie, reconeguda per crítica i públic és, en gran manera, a causa de l’èxit que té la magnífica ambientació aconseguida a través de l’ús de les més modernes tecnologies en 3D per l’equip de Puchol.

Jaime Molina, director del màster Patrimoni Virtual, Sonia Gutiérrez, directora de l’Institut Universitari de Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH) i Daniel Simón, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, tancaran les Jornades Patrimoni Virtual: Ciència o ficció?

Les jornades són gratuïtes i l’accés està obert a tot el públic que vulga gaudir de les xarrades propostes o posar a prova els seus sentits en el racó tecnològic que s’obrirà a El Claustro d’Alacant.

Les Jornades comencen demà dijous a partir de les 16 hores i en la sala d’actes de l’aulari II del campus de la UA a Sant Vicent del Raspeig. Intervindrà Pablo Aparicio amb “Piranesi estaría orgulloso. Ilustración, diseño 3D y el pasado como herramienta de futuro”. Continuarà Juan Diego Carmona, d’Arkeographos, amb la ponència Estrategias y recursos para la virtualización de una ciudad romana: el caso de Regina Turdulorum”, on explicarà els secrets de l’interessant projecte en què ha participat i que ha retornat a l’aspecte original la magnífica ciutat romana de Regina. La tercera xarrada vindrà de la mà de Miguel Fernández, de Virtua Nostrum, qui mostrarà els seus avanços en la documentació de vestigis més pròxims del que podríem pensar, amb “Arqueología Bélica Contemporánea: Procesos de Digitalización y Virtualización”. La taula redona sobre les oportunitats laborals en l’àmbit de l’Arqueologia Virtual tancarà la primera jornada.

 

Jornades_PatrimonioVirtual1
Jornades_PatrimonioVirtual2
Jornades_PatrimonioVirtual3
Jornades_PatrimonioVirtual4

Imatges de reconstrucció 3D de Vila de Rufio i excavacions cedides per Jaime Molina Vidal

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464