Saltar apartados

La FECYT concedeix a les revistes Elua, Lucentum, Monti i Mediterránea de Comunicación de la UA el segell de qualitat editorial i científica

 

Alacant. 19 de juliol de 2016

Quatre revistes científiques publicades en la Universitat d'Alacant, Elua, Lucentum, MonTi i Mediterránea de Comunicación, acaben d'obtenir el segell de qualitat en la V Convocatòria d'Avaluació de la Qualitat Editorial i Científica de les Revistes Espanyoles que concedeix la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). La FECYT ha fet pública avui 19 de juliol de 2016 la llista definitiva de les revistes que han obtingut el segell de qualitat en la V Convocatòria d'Avaluació de la Qualitat Editorial i Científica de les Revistes Espanyoles, en la relació de les quals s'inclouen les publicacions de la UA. El passat dia 28 de juny la FECYT publicava la resolució provisional.

El segell de qualitat és un reconeixement concedit per la FECYT per un període de tres anys des de la resolució definitiva de la convocatòria corresponent, període després del qual les revistes a les quals els venç la vigència del segell de qualitat rebut són convocades a optar a la renovació.

La revista ELUA: Estudios de Lingüística és una revista científica de les àrees de Llengua Espanyola i Lingüística General del Departament de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura de la Universitat d'Alacant. El seu Consell de Redacció està integrat pels doctors de les àrees. La revista té, així mateix, un Consell Assessor format per prestigiosos experts d’universitats espanyoles i estrangeres.

Lucentum va començar a publicar-se l'any 1982 com a òrgan de difusió científica de les Àrees de Coneixement de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga de la Universitat d'Alacant. Des del primer moment es va obrir a la participació d'investigadors d'altres procedències. El seu objectiu és la publicació de treballs de qualitat i interès, originals i inèdits, referits a aquestes disciplines. Aplica els requisits exigits de qualitat i avaluació anònima per experts i s'intercanvia amb publicacions afins.

MonTI és una revista acadèmica amb vocació internacional promoguda per les universitats públiques valencianes amb docència en Traducció i Interpretació (Universitat d'Alacant, Universitat Jaume I de Castelló i Universitat de València). Pretén centrar-se en l'anàlisi en profunditat dels assumptes relacionats amb aquesta interdisciplina a través de monogràfics caracteritzats pel rigor científics, el debat i la pluralitat.

Revista Mediterránea de Comunicación és una publicació electrònica d'accés obert promoguda pel grup de recerca Comunicació i Públics Específics de la Universitat d'Alacant (Espanya). Pretén donar un servei a la comunitat acadèmica internacional, difondre en accés obert els resultats de la recerca interdisciplinària de la comunicació (comercial, persuasiva, periodística o audiovisual), crear un espai per a compartir l'avanç científic i fomentar l'associacionisme entre projectes editorials. Des del gener 2013 es publica amb el programari OJS.

La FECYT obri cada any un procés d'avaluació de la qualitat editorial i científica de les revistes científiques espanyoles destinat a l'obtenció del segell de qualitat per a les revistes que no en disposen, i convocatòria de renovació del Segell de Qualitat per a revistes a les quals el segell els caduca el mateix any i hagen de renovar-lo.

Aquest segell de qualitat ja el té Doxa. Cuadernos de Filosofía del Derecho, revista internacional que es publica en la UA des del 1984 i que va obtenir el segell en la convocatòria anterior, la quarta. D'altra banda, en l'edició anterior va renovar Procesamiento del Lenguaje Natural, revista que té el segell de qualitat de la Fundació Espanyola per a Ciència i Tecnologia (FECyT).

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464