Saltar apartados

L'alumna de la UA, Elena Gutiérrez, seleccionada pel programa de Jóvenes Líderes Iberoamericanos

Aquest programa de la Fundació Carolina selecciona joves menors de 27 anys amb un expedient acadèmic brillant, amb dots socials i de lideratge

 

Alacant, dilluns 25 de juliol de 2016.

Elena Gutiérrez Pérez, llicenciada en Dret per la Universitat d’Alacant, ha sigut seleccionada per a participar en el programa de Jóvenes Líderes Iberoamericanos de la Fundació Carolina. Enguany, la Fundació ha triat tres estudiants de tota Espanya, d’entre un total de 54 universitats espanyoles que han concorregut a aquesta convocatòria. Elena Gutiérrez gaudirà d’aquest programa juntament amb altres dos estudiants triats, procedents de la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat Pontifícia de Comillas.

El programa de Jóvenes Líderes Iberoamericanos de la Fundació Carolina selecciona joves llicenciats de menys de 27 anys. L’alumna de la UA, Elena Gutiérrez, gaudirà d’una beca de dues setmanes (del 25 de setembre al 9 d’octubre del 2016) per a participar en seminaris, xarrades, debats, etc., amb joves capdavanters, i visitarà a més diferents institucions, en ciutats com Madrid, Sevilla i Alcalá d’Henares.

Reyes González, directora del Secretariat de Cooperació i Projecció Internacional de la UA, assegura que el seu secretariat fa una preselecció de candidats atenent a l’expedient acadèmic brillant, a les capacitats, les dots socials i de lideratge de l’estudiant, com requereix el programa internacional de Líderes Iberoamericans. Reyes afig que són molt pocs els triats entre més de 300 universitats d’Hispanoamèrica. “L’any passat una altra alumna de la UA, també va ser seleccionada per a aquest programa d’elit, fet que posa de manifest l’alt nivell dels nostres estudiants”.

 

Programa de Jóvenes Líderes Iberoamericanos

Organitzat per la Fundació Carolina, en col·laboració amb el Grupo Santander i la Fundació Rafael del Pino, el programa de Jóvenes Líderes Iberoamericanos té lloc anualment des del 2002. Cada any són seleccionats joves iberoamericans amb expedients acadèmics d’excel·lència i acreditades habilitats socials d’entre candidatures provinents de més de 300 universitats públiques i privades de la Comunitat Iberoamericana de Nacions. Al llarg d’aquests tretze anys d’existència, han participat més de cinc-cents joves procedents de tots els països llatinoamericans, Espanya i Portugal. Els participants són protagonistes durant dues setmanes de conferències, trobades i visites, a través d’una intensa agenda d’immersió social en la realitat espanyola i europea. El programa ha mostrat el seu potencial per a generar col·laboracions a mitjà i llarg termini, i ha permès afermar una xarxa de Jóvenes Líderes Iberoamericanos, conscients de la importància d’enfortir i potenciar les relacions dels països llatinoamericans amb Espanya i Portugal. Fruit d’això ha sigut la constitució de la xarxa de Jóvenes Líderes Iberoamericanos i d’una plataforma estable i interdisciplinària de treball en el marc de les xarxes socials principals. Algunes altres fites importants aconseguits pel programa són la participació de diversos integrants d’aquestes xarxes en els congressos sobre joventut: Carta Joven a Colòmbia i Cumbre Iberoamericana que va tenir lloc a Panamà l’any 2013. Així com la realització de la convenció pels 10 anys de programa, en la qual es van reunir a la ciutat de Sao Paulo 118 líders iberoamericans integrants de les edicions anteriors.

 

ELENA GUTIÉRREZ PÉREZ

- Grau en Dret. Premi extraordinari. Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant (anys acadèmics 2010-2014) Qualificacions: 18 matrícules d’honor, 13 excel·lents i 4 notables. Nota mitjana: 9, 39.

- Màster d’Accés a l’Advocacia. Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant (2014-2016). Qualificació: 9,55

- Màster en Anàlisi i Prevenció del Crim. Universitat Miguel Hernández d’Elx (En curs. 2015-2016).

- Programa de Doctorat en Dret Penal Econòmic i de les Noves Tecnologies, Universitat d’Alacant (2015-2019).

Premis i esments

- Premi al rendiment acadèmic universitari per la Generalitat Valenciana com a primera de la promoció 2010-2014 del grau en Dret en la Universitat d’Alacant.

- Premi Extraordinari del grau en Dret (2010-2014).

- Matrícula d’honor en el Treball Final de Màster: «El Derecho Penal del riesgo corporativo: los compliance programs como presupuesto de la responsabilidad penal de las personas jurídicas».

- Matrícula d’honor en el Treball Final de Grau: «Las "cláusulas suelo" en los contratos de préstamo hipotecario».

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464