Saltar apartados

El periodisme esportiu protagonista de la Càtedra Pedro Ferrándiz de la Universitat d'Alacant

Els mediàtics Roncero, Manolete i Santi Giménez han protagonitzat la primera jornada en la qual també han participat Alfredo Relaño, Juan Carlos Rivero i Alex Grijelmo

El president del Consell Superior d'Esports, Miguel Cardenal, i el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, han sigut els encarregats d'inaugurar les jornades

Cat_Pedro_Ferrandez

 

Alacant. Dijous 2 de juny de 2016

La Seu de la Universitat d'Alacant, edifici Sant Ferran, 40, ha acollit aquest dijous la primera de les dues jornades sobre Periodisme i Esport que organitza la Càtedra Pedro Ferrándiz de l'Esport de la Universitat d'Alacant, juntament amb el Consell Superior d'Esports i al Diario AS.

Abans de l'acte d'inauguració, a la sala d'actes de la seu, els assistents han pogut visualitzar un vídeo que repassava la trajectòria de Pedro Ferrándiz, que dóna nom a la càtedra i la presència de la qual no podia faltar en aquesta jornada.

Durant la inauguració, a càrrec del rector de la Universitat, Manuel Palomar, el president del CSD, Miguel Cardenal, el director del Diario AS, Alfredo Relaño, la directora acadèmica de la Càtedra, Aranzazu Calzada, i Pedro Ferrándiz, s'ha posat en valor la importància per a la UA de l'esport «present en tots els aspectes, tant en l'àmbit de la formació, amb diferents opcions, com en el de la pràctica, amb catorze equips federats».

Palomar ha destacat que «l'esport forma part de la formació integral que ofereix la nostra Universitat i aquesta càtedra és un excel·lent complement per a oferir altres activitats relacionades».

Tant Cardenal com Relaño han volgut destacar la figura de Pedro Ferrándiz i la seua importància en la història de l'esport espanyol, al mateix temps que han lloat la iniciativa de la Universitat d'Alacant i la Càtedra Pedro Ferrándiz de l'Esport per organitzar aquestes jornades.

Aranzazu Calzada, directora acadèmica de la càtedra, ha apuntat com és d’«il·lusionant un repte com el que significa una càtedra d'aquestes característiques que dóna resultats com les jornades que avui ens permeten reunir a Alacant a un elenc tan ampli de professionals del periodisme esportiu amb unes taules de debat realment interessants que abordaran aspectes claus en el món de l'esport i el periodisme».

La primera taula de debat l'han protagonitzat el director del Diario AS, Alfredo Relaño, el periodista i presentador d'Estudio estadio a TVE, Juan Carlos Rivero i Alex Grijelmo, periodista i autor del llibre d'estil d'El País sota el títol Periodismo y lenguaje deportivo.

La segona i última taula de la jornada ha sigut a càrrec dels mediàtics Tomás Roncero, cap de secció del Reial Madrid al Diario AS i tertulià del Chiringuito de Jugones, Manuel Esteban, Manolete, editor de secció de l'Atlètic de Madrid en el Diario As i Cadena Ser i Santi Giménez, delegat a Barcelona del Diario AS, que han parlat sobre «Esport i passió»

En la jornada de demà, divendres 3 de juny, «L'esport com a superació», serà el tema de la primera taula de debat a partir de les 12 del migdia, amb el muntanyenc i director d'Al filo de lo imposible, Sebas Álvaro, i la medallista paralímpica d'esgrima, actriu i compositora, Gema Hassen-Bey.

La segona taula, sobre «Esport i dona», clourà les jornades amb la periodista Mónica Marchante, Carme Barceló, periodista del Diari Sport, Ser Catalunya i en el Chiringuito de jugones i Natalia Flores, directora de programes de la Dona i Esport del CSD.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464