Saltar apartados

La Universitat d'Alacant lidera un projecte internacional amb universitats iranianes, inclòs per primera vegada en el programa Erasmus plus

El projecte promou la internacionalització i la modernització de l’educació superior a Iran

 

Rectors_Iranies2
Rectors_Iranies
Rectors_Iranies3
Rectors_Iranies4
Rectors_Iranies6
Rectors_Iranies7
Rectors_Iranies1

 

Alacant. Dijous, 3 de juny del 2016

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, ha rebut avui en el seu despatx la visita d’una àmplia delegació iraniana, integrada per rectors, vicerectors i directors de Relacions Institucionals procedents de sis universitats d’Iran. Aquesta visita institucional forma part del desenvolupament d’un projecte internacional (projecte IHEI) liderat per la UA en el qual, per primera vegada, Iran participa dins del programa europeu Erasmus+.

El projecte té com a objectiu principal la internacionalització i la modernització de l’educació superior a Iran, amb la posada en marxa d’una sèrie de mesures formatives i tecnològiques gràcies a l’assessorament i el lideratge de la UA, i dos socis europeus més. Durant la visita, el rector, que ha destacat la voluntat d’internacionalització de la Universitat d’Alacant, ha convidat als mandataris iranians a desenvolupar accions específiques concretes de manera conjunta i a enfortir llaços investigadors i de gestió, que afavorisquen la mobilitat del personal dels dos països. Els rectors visitants, que han felicitat al rector tant per les instal·lacions com per l’organització dels diferents serveis, han mostrat un gran interès per l’intercanvi cultural i el coneixement mutu de les diferents civilitzacions.

Entre les mesures que cal desenvolupar es troben l’actualització dels sistemes de tecnologia de la informació en sis institucions d’educació superior iranianes i la creació de xarxes de “formació de formadors” que permeten difondre els resultats del projecte en cada regió per a generar un impacte a nivell nacional.

El projecte especifica la creació de dos documents importants que permetran aconseguir aquests objectius: la creació d’un Llibre Blanco per al reconeixement de crèdits i la mobilitat a Iran (esmenant així una de les dificultats principals per a la internacionalització dels iranians); i una Guia de gestió d’Oficines de Relacions Internacionals d’Iran, que permeta harmonitzar les pràctiques internacionals de forma institucional.

La posada en marxa de la Primera Xarxa Nacional de Relacions Internacionals en l’Educació Superior d’Iran i desenvolupar estratègies per al desenvolupament d’aquesta, especialment pel que fa al reconeixement de crèdits i la mobilitat dels estudiants, també formen part dels objectius arreplegats en el projecte IHEI.

El director de l’Oficina de Gestió de Projectes Internacionals de la UA, Roberto Escarré, ha volgut recordar el paper fonamental que ha fet el professor José Cutillas, iranòleg del departament de Filologies Integrades de la UA, ja que “gràcies a ell i a la seua col·laboració amb l’Allameh Tabataba’i University de Teheran, hem aconseguit els contactes necessaris per a poder traure endavant aquesta iniciativa”.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464