Saltar apartados

Presentació a Alacant de l'últim llibre d'investigacions sobre Jorge Juan Santacília

 

Alacant. 3 de juny de 2016

Jordi Juan Santacília. De “pequeño filósofo” a “Newton español” és l'últim llibre sobre el marí, il·lustrat i científic alacantí Jordi Juan Santacília, escrit pels investigadors Armando Alberola Romá, catedràtic d'Història Moderna de la Universitat d'Alacant, i Rosario Die Maculet, que presenta Cayetano Mas, director del Departament d'Història Medieval, Història Moderna i Ciències i Tècniques Historiogràfiques de la UA, el dijous 9 de juny de 2016 en la Llibreria 80 Mundos d'Alacant. L'acte comptarà també amb la presència de l'editor, Augusto Beltrá.

Els investigadors són especialistes en Jordi Juan i la seua prolífica producció entorn de la figura, obra i fets de l'il·lustre marí de Novelda (Vinalopó Mitjà) ha contribuït a dibuixar el mapa de la seua trajectòria vital.

El volum reuneix cinc nous estudis que aprofundeixen en la trajectòria personal i professional del savi novelder. Il·lustrat amb abundants testimonis documentals, fruit de les últimes recerques desenvolupades pels autors en arxius i biblioteques nacionals, els seus continguts analitzen les facetes menys conegudes del personatge, posant l'èmfasi en aquells aspectes que, a causa del transcurs del temps, la inèrcia i la falta de la imprescindible anàlisi crítica, han generat més polèmica o han propiciat afirmacions errònies.

Aborda qüestions com l'estratègia familiar tendent a assegurar el futur professional del marí, i aclareix el dubte sobre el lloc del seu naixement i el perquè del seu baptisme a Montfort (Vinalopó Mitjà); la seua encara poc estudiada vinculació a l'Orde de Malta; els seus llargs anys d'aprenentatge i el paper que va exercir en la reforma dels ensenyaments a l'Escola de Guàrdies Marines i el Seminari de Nobles; l'alta consideració que va rebre dels seus contemporanis i, en última instància, una interpretació diferent referida a la que s'ha vingut considerant la seua última carta al rei.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464