Saltar apartados

Els principis i pràctica del running protagonitzen un curs d%u2019estiu en la UA

Silvia Tremoleda, nutricionista del Barça, i el fisioterapeuta de l’equip olímpic d’hoquei herba, Moisés Llopart, entre els ponents destacats del curs

 

Alacant, dijous 16 de juny del 2016

Esportistes, experts i aficionats al running, se citaran a la Universitat d’Alacant els pròxims dies 7 i 8 de juliol, per a participar en el Curs d’Estiu “Principis i Pràctiques del Running”.

Amb milions de seguidors a tot el món, el running s’ha convertit en un dels esports amb més adeptes en l’actualitat, però són pocs els que tenen la informació necessària per a l’adequada pràctica d’aquest.

Per aquest motiu, la Universitat d’Alacant ha inclòs en el programa de Cursos d’Estiu Rafael Altamira aquesta proposta, sota la direcció d’Aránzazu Calzada (directora acadèmica de la Càtedra Pedro Ferrándiz de l’Esport de la UA) i de Juan Escarré, (esportista internacional i jugador olímpic d’hoquei herba).

Els directors de “Principis i pràctica del running” han dissenyat un programa que aprofundirà en la metodologia de l’entrenament del corredor, la prevenció i el tractament de possibles lesions i en els elements clau de la nutrició de l’esportista. Per a això, tindran ponents tan destacats com Silvia Tremoleda, nutricionista del FC Barça, esportista i autora del llibre “Enganxa’t al Running”; i Moisés Llopart, fisioterapeuta de l’equip olímpic d’hoquei herba.

 

Silvia Tremoleda

Diplomada en Dietètica i Nutrició Humana en el CESNID per la Universitat de Barcelona. Dietista del FC Barcelona (equips professionals futbol i bàsquet); en Imesport. Clínica Teknon; en Quirón Barcelona-SMB (Sports Medicine Barcelona); dietista de la selecció d’hoquei herba i de tennistes d’elit TOP TEN WTA I ATP. Triatleta i duatleta des del 1999, jugadora de tennis professional en l’escola de Manolo Orantes 1995 a 1998; campiona de Catalunya de pàdel 1999).

 

Moisés Llopart Prades

Diplomat en Fisioteràpia per la Universitat Ramon Llull l’any 1995 s’especialitza en fisioteràpia de l’esport el 1999 després de ser fisioterapeuta en l’equip ACB del Festina Andorra. Cursa estudis d’Osteopatia, Reeducació Postural Global, Monitor Nacional d’atletisme i Màster en Esport d’alt rendiment del Comitè Olímpic Español i s’especialitza en lesions del corredor. L’experiència que té en esport d’alt rendiment l’ha portat a viure 2 Jocs Olímpics (Atenes 2004 i Londres 2012) i ha sigut fisioterapeuta de la selecció espanyola d’hoquei herba en més de 140 partits internacionals (2 mundials, 3 campionats d’Europa i 5 Champions trophy inclosos). Entre altres esports ha exercit les seues funcions de fisioterapeuta i readaptador físic en atletisme, triatló, tennis, gimnàstica rítmica, natació, bàsquet, futbol i hoquei herba.

 

Dijous 7 de juliol 2016

1. TEORIA DE L’ENTRENAMENT EN EL RUNNING

9 - 11h Planificació de l’entrenament de resistència. Moisés Llopart

11 - 12h Metodologia de l’entrenament de resistència. Moisés Llopart

12 - 14h Entrenament específic de la Marató, diferències entre l’entrenament d’un atleta professional i un atleta amateur. José Garay Cebrián

2. LESIONS PRÒPIES DE L’ESPECIALITAT DEL RUNNING

16 - 18h Lesions més comunes en la pràctica del running. Dr. Jordi Surós

18 - 20h Tractaments mèdics de les lesions més comunes. Dr. Jordi Surós

20 - 21h Tractaments de fisioteràpia de les lesions del corredor. Moisés Llopart

 

Divendres 8 de juliol 2016

3. READAPTACIÓ Al RUNNING (classes pràctiques). Moisés LLopart / José Garay Cebrián

9 - 12h Exercicis per a la millora del tronc en els corredors

Exercicis per a la prevenció de lesions durant la pràctica

Exercicis de tècnica de carrera

4. BIOMECANICA DE LA CARRERA. Moisés Llopart

12:30 - 14:30h Anàlisi biomecànic del corredor

5. NUTRICIÓ DEL CORREDOR. Silvia Tremoleda

16:30 - 20:30h Alimentació i nutrició durant la competició de mitjana i llarga distància

Alimentació i nutrició per a suportar càrregues d’entrenament

Suplementació: què funciona i què no funciona. Batuts recuperadors

Errors que sol cometre l’esportista: Conseqüències i solucions

Situacions especials: pèrdua de pes, "triada" en la dona (fractura estrès, amenorrea, trastorn alimentari), augment de pes, força i massa muscular, lesions.

 

Més informació:

http://web.ua.es/va/verano/documentos/2016/posters-2016/principios-running.pdf

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464