Saltar apartados

Investigadors de la Universitat d'Alacant participen en el projecte europeu METAFLUIDICS

Treballaran a millorar les tecnologies de garbellat de gens per a descobrir enzims implicats en biocatàlisi de productes farmacèutics, energies renovables, biocombustibles i agricultura, entre d’altres aplicacions industrials

 

Els investigadors de la UA inclosos en el projecte europeu METAFLUIDICS. D’esquerra a dreta: Fernando Santos, Esther Rubio, Pepa Antón i Manuel Martínez.

 

Alacant. Dijous, 16 de juny de 2016

Els investigadors del Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la Universitat d’Alacant Pepa Antón, Manuel Martínez, Fernando Santos i Esther Rubio, participen en el projecte europeu METAFLUIDICSAdvanced toolbox for rapid and cost-effective functional metagenomic screening -microbiology meets microfluidics”. Emmarcat en el programa HORITZÓ 2020, compta amb empreses, universitats i organismes públics de investigació de països com Dinamarca, Espanya, França, Noruega, Portugal i el Regne Unit.

Durant el desenvolupament d’aquest, quatre anys, METAFLUIDICS integrarà diverses tecnologies en una plataforma per a cercar, entre els milions de gens que hi ha en diferents ambients naturals, aquells que produïsquen substàncies d’interès biotecnològic. Així, el garbellat funcional dels metagenomes, és a dir, de la suma de tots els genomes d’aquestes mostres, es podran fer d’una manera més ràpida, eficient i accessible que millore l’estudi funcional dels gens oposats.

“Implantant aquesta tecnologia es podran descobrir i caracteritzar nous enzims d’interès implicades en biocatàlisi de productes farmacèutics, energies renovables, biocombustibles, bioremediació i agricultura, entre d’altres aplicacions industrials”, assenyala la investigadora de la Universitat d’Alacant, Pepa Antón. En concret, des de l’àrea de Microbiologia de la UA, “treballarem en la millora del sistema de detecció de gens d’interès biotecnològic en ambients hipersalins i en invertebrats marins, com per exemple corals, que inclou els virus presents en aquests ambients”, hi afig.

METAFLUIDICS, que ha començat aquest mateix mes de juny, té un pressupost total de més de 8.8 milions d’euros finançats íntegrament per la Comissió Europea. En concret, aquest projecte és un dels dos seleccionats entre els 39 presentats a la convocatòria BIOTEC-6.

 

Creixement de bacteris termòfils que expressen una proteïna fluorescent groga dins de microgotes (Fotografia per E. Sánchez-Freire, M. Sánchez-Costa and N. García-Quintans).

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464