Saltar apartados

La UA dedica una setmana a l'esport jove preuniversitari

 

 

Alacant, 14 de juny del 2016

Des de dilluns passat i fins al pròxim divendres 17 de juny, la Universitat d’Alacant celebra la Setmana de l’Esport Jove a les instal·lacions esportives de la UA. Aquesta iniciativa, que la UA ha posat en marxa a través dels vicerectorats d’Estudiants; de Cultura, Esports i Llengües; i la Càtedra Pedro Ferrándiz de l’Esport, i que reuneix més de 400 esportistes preuniversitaris d’equips d’Alacant ciutat i les seues comarques, nascuts a partir de l’any 1998. Els esportistes preuniversitaris competiran en diverses disciplines esportives com a futbol, voleibol de platja, voleibol, bàsquet, handbol, karate, orientació, triatló, rem, rugbi i judo.

El vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, ha insistit en la importància que la UA atorga a l’esport com a transmissor de valors essencials en la formació integral dels estudiants. Aquest esdeveniment és, a més, una oportunitat perquè els participants coneguen de primera mà el Campus, com també per a proporcionar-los informació i assessorament sobre els estudis que ofereix la UA, uns estudis que aquests futurs estudiants podran compaginar amb les modalitats esportives, gràcies a la UA.

La Universitat d’Alacant es decanta per un model de promoció esportiva que fomenta la participació del major nombre possible d’alumnes universitaris, i fa compatibles les activitats esportives amb les estrictament acadèmiques. D’aquesta manera, la UA valora de forma positiva la condició d’esportista universitari en la resolució de les sol·licituds de canvi d’horari, grups i exàmens que coincidisquen amb l’activitat esportiva de l’estudiant. També ha instaurat la figura del Coordinador d’Esportistes Universitaris en cada centre, un professor responsable que serveix de fil comunicador entre l’esportista i els professors d’aquest, amb la finalitat de compatibilitzar l’àmbit acadèmic amb l’esportiu.

Concretament, la competició en l’esport universitari està constituïda per una fase autonòmica en la qual participen totes les universitats de cada comunitat (a la Comunitat Valenciana és el Campionat de l’Esport Universitari –CADU– que serveix de classificatòria per al Campionat d’Espanya) i la competició d’equips federats.

La UA reconeix la participació en aquestes activitats esportives amb crèdits de lliure elecció curricular i distingeix, per exemple, dins del Campionat Autonòmic de l’Esport Universitari, les competicions de lliga que exigeixen competir durant quasi tot el curs acadèmic, de les concentracions que es resolen en trobades puntuals i que per això exigeixen d’un esforç diferent.

Amb aquesta regulació es premia, per damunt dels resultats esportius, la participació efectiva, l’esforç personal i el compromís amb la Universitat.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464