Saltar apartados

La UA descobreix els misteris de la informàtica a alumnes de secundària en el Campus Gigabytgirl

L’Escola Politècnica Superior i la Unitat d’Igualtat organitzen aquesta iniciativa amb l’objectiu de descobrir les possibilitats de la informàtica a les estudiants de 3r i 4t d’ESO

El rector, Manuel Palomar, ha rebut les participants en el Campus Gigabytgirl aquest matí i ha aprofitat per a explicar-los què és i què ofereix la Universitat d’Alacant

 

Campus_Gigabytgirl1
Campus_Gigabytgirl2
Campus_Gigabytgirl3
Campus_Gigabytgirl4
Campus_Gigabytgirl5

 

Alacant. Dimarts 14 de juny de 2016

Que les joves d’avui dia són capaces d’utilitzar un ordinador, un mòbil o una tauleta amb una soltesa capaç de deixar bocabadat els pares i mares més avesats en les noves tecnologies, és una cosa de sobra coneguda, no obstant això, aquesta capacitat corre el risc de no passar de nivell “usuari”, i desaprofitar unes habilitats adquirides sense major esforç.

El Campus Gibabytgirl que organitzen entre el 13 i el 17 de juny l’Escola Politècnica i la Unitat d’Igualtat de la Universitat d’Alacant proposa una sèrie d’activitats lúdiques amb les quals les joves estudiants descobriran que la informàtica, a més de ser un camp creatiu i divertit, pot resoldre molts problemes pràctics de la vida real i contribuir al fet que el món siga més segur, amable i saludable.

Les activitats estaran dirigides i tutelades per professorat, estudiants i dones professionals rellevants en el món de la informàtica que compartiran amb les alumnes les seues trajectòries acadèmiques, professionals i personals com a docents, investigadores, emprenedores, executives, dissenyadores i desenvolupadores.

El rector, Manuel Palomar, ha rebut aquest dimarts en el seu despatx les participants en el Campus, en total 20 estudiants de diferents centres educatius de la zona. Palomar ha preguntat pels interessos que tenen sobre els estudis i els ha explicat alguns detalls sobre la Universitat d’Alacant i el campus d’aquesta en un recorregut que han fet pel rectorat, en el qual han conegut la maqueta del campus, la galeria de doctors honoris causa i alguns detalls del campus, com la torre de control i el passat d’aquest com a aeròdrom.

Les participants en el campus tenen l’oportunitat de fer tallers estructurats en xarrada tècnica i aprenentatge pràctic mitjançant jocs per a potenciar el sentit lúdic de les activitats científiques i despertar el seu interès per les diferents disciplines de la Informàtica.

El programa inclou un taller sobre “modelatge i animació per ordinador” i un altre sobre “introducció a la micrarobòtica”, a més rebran xarrades sobre “Mentoring” i “lideratge femení”. També visitaran el laboratori de robòtica “Aurova” i assistiran a la presentació dels millors treballs de final d’estudis de l’alumnat d’Enginyeria Informàtica i Multimèdia de la Universitat d’Alacant.

El punt i final al Campus Gigabytgirl el posarà una exposició d’idees sobre “Què signifiquen per a tu les TIC?” i “Tu, què faries si estudiares Ciències de la Computació?” i una festa de comiat.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464