Saltar apartados

La UA i la Fundació Parc Científic d'Alacant premien tres projectes en la V edició dels Premis IMPULS

La iniciativa aposta per idees empresarials innovadores sorgides en la comunitat universitària i per la transferència de coneixement a la societat

 

impuls 4
impuls
impuls 3
impulso 2

 

Alacant. Dilluns, 13 de juny de 2016

Una empresa de base tecnològica (EBT) per a desenvolupar aplicacions per a un nou material autoreparable; una empresa emergent del sector de continguts gràfics dedicada a la creació i la captació d’espais, objectes i materials per a la posterior visualització d’aquests; i un sistema encarregat de facilitar la cura d’horts urbans des de qualsevol dispositiu connectat a Internet, han sigut les iniciatives empresarials guardonades aquest matí en l’acte dels Premis IMPULS 2016.

Amb aquests premis, la Universitat d’Alacant i la Fundació Parc Científic d’Alacant (FPCA) reconeixen els millors projectes empresarials innovadors sorgits en la comunitat universitària, essencials per al progrés de la societat i la dinamització del teixit econòmic i empresarial de l’entorn.

En total, tenint en compte el caràcter innovador, el grau de desenvolupament, la capacitat de l’equip promotor i la viabilitat economicofinancera, dels nou projectes presentats en aquesta edició s’ha atorgat un premi en la modalitat A dedicada a projectes promoguts per investigadors que tinguen com a objectiu l’explotació comercial de resultats d’investigació de la UA, i dues en la modalitat B per a estudiants o titulades i titulats.

 

Premiats modalitat A

Adhtech Solutions SL es planteja com una empresa de base tecnològica per a desenvolupar aplicacions per a un nou material autoreparable i amb memòria de forma en el camp dels adhesius, recobriments, elastòmers i segellants per a diversos sectors (automoció, tèxtil, construcció, aeronàutica, electrònica, medicina, cosmètica, etc.) Aquest nou material, desenvolupat pels investigadors José Miguel Martín, Andrés Jesús Yañez i José Antonio Jofre, pertany a la família de materials amb propietats intel·ligents, camp en què l’empresa té previst introduir-se a llarg termini mitjançant el desenvolupament, la transferència i l’explotació de tecnologia pròpia basada en el disseny de polímers intel·ligents.

 

Premiats modalitat B

Godreams VR, empresa emergent del sector de continguts gràfics formada per un equip multidisciplinari d’arquitectes, dedicada a la creació i la captació d’espais, objectes i materials per a la posterior visualització d’aquests en diversos dispositius com PC, mòbil, tableta i ulleres de realitat virtual. Tot això, mitjançant l’aplicació d’eines tecnològiques d’última generació, que permete la transformació de la visualització de continguts en experiències. L’equip promotor està format per Santiago Martínez, Víctor Íñiguez i José Tomás.

Finalment, ha sigut guardonat el projecte Domofera, sistema encarregat de facilitar la cura de l’hort urbà que permetrà a l’usuari monitoritzar aquest espai des de qualsevol dispositiu connectat a Internet mitjançant un navegador web. Mitjançant Domofera, l’agricultor urbà podrà veure les estadístiques del seu hort que podrà tant consultar instantàniament, com veure en un històric o cronograma. Això li permetrà conèixer el progrés del seu hort i ajudar-lo en la presa de decisions. De la mà de l’equip promotor format per Juan Carlos Cañizarez, Elena Torró i Alejandro Jover, també s’oferirà un MOOC per a tot aquell que vulga aprendre a cuidar el seu petit hort urbà.

A més dels membres del jurat dels premis IMPULS, l’acte ha tingut la intervenció del rector de la Universitat d’Alacant i president de la Fundació Parc Científic d’Alacant, Manuel Palomar; la vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement, en qualitat de presidenta del jurat, Amparo Navarro, i la cofundadora de la spin-off Alise Devices, Beatriz Cerrolaza, que ha oferit la ponència “Com ser emprenedor i no morir en l’intent”. Cerrolaza ha sigut reconeguda l’any 2015 com una de les deu emprenedores espanyoles d’èxit per la revista Emprenedors i esmentada pel MIT Technology Review per la seua trajectòria emprenedora, representativa d’un model de negoci sòlid i d’èxit a Espanya.

Palomar, encarregat de tancar l’acte, ha volgut agrair als ajuntaments d’Alacant i Sant Vicent del Raspeig, al Centre d’Europeu d’Empreses Innovadores CEEI d’Elx, al Consell Social de la UA, i al Parc Científic d’Alacant el suport a aquesta V convocatòria de Premis IMPULS dedicada al foment de l’emprenedoria. Durant la seua intervenció, ha recordat als premiats que “la majoria de les empreses que naixen dels resultats d’investigació de la Universitat d’Alacant acaben convertint-se en un cas d’èxit empresarial per l’alt valor tecnològic i d’innovació que tenen”. En aquest sentit, el rector ha explicat que “set de les tretze EBT vinculades al Parc Científic d’Alacant han sigut premiades en anteriors convocatòries dels Premis Impuls”.

 

Notícies relacionades

La Universitat d’Alacant lliura els Premis IMPULS a iniciatives empresarials innovadores 2016

Convocada la V edició dels Premis Impuls per a iniciatives empresarials innovadores i sostenibles

La Universitat d’Alacant troba un material capaç d’autoreparar-se

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464