Saltar apartados

La Unió Europea concedeix tots els projectes sol·licitats per la UA en l'exigent programa KA107 d'Erasmus+

 

Bienvenida_AlumnosInternacionales1 Bienvenida_AlumnosInternacionales2

 

Alacant, 17 de juny de 2016

Per primera vegada la Universitat d’Alacant rebrà fons europeus del programa KA107 d’Erasmus+, al qual el Vicerectorat de Relacions Internacionals va presentar 5 projectes l’any passat 2015 i al qual acaben de notificar la concessió de tots aquests.

Així ho ha confirmat el vicerector de Relacions Internacionals, Juan Llopis, juntament amb el nou director de Secretariat de Mobilitat Internacional, Antonio Galiano, recentment incorporat al càrrec, qui detalla que les sol·licituds van ser presentades l’any passat 2015.

La concessió d’aquests fons, permetrà incrementar la mobilitat internacional dels estudiants entre la UA i Algèria, Tunísia, Geòrgia, Bòsnia i Sèrbia. En total els estudiants podran beneficiar-se de 7 mobilitats de 5 mesos de durada cadascuna, per a la qual cosa la UE ha aprovat concedir a la Universitat d’Alacant un import aproximat de 33.000 euros. “És una notícia excel·lent per a la UA i per als seus estudiants, atès l’alt grau de competitivitat i exigència de la UE per a la concessió d’aquestes ajudes de mobilitat internacional”, ha declarat Juan Llopis.


Què és el programa KA107 d’Erasmus Plus?

Durant més de 25 anys Europa ha finançat el Programa Erasmus i això ha possibilitat a més de tres milions d’estudiants europeus fer una part dels seus estudis en una altra institució d’Educació Superior d’Europa. Erasmus+ amplia aquestes oportunitats, i permet la mobilitat entre altres parts del món i Europa, és a dir, entre els anomenats “Països del programa” i “Països associats”.

Els països del programa són aquells que participen plenament en el programa Erasmus+ (els 28 països membres de la UE, Islàndia, Liechtenstein; Noruega, l’antiga República Iugoslava de Macedònia i Turquia) i els països associats de la resta del món (Suïssa, Andorra, Mònaco, San Marino, l’Estat de la Ciutat del Vaticà, Iran, l’Iraq, Iemen i els països del Consell de cooperació del Golf Pèrsic no són elegibles per a mobilitat internacional).

El programa atorga màxima prioritat a les regions veïnes de la UE, tant de l’est (Armènia, Azerbaidjan, Bielorússia, Geòrgia, Moldàvia, Rússia i Ucraïna) com del sud (Algèria, Egipte, Israel, Jordània, Líban, Líbia, el Marroc, Palestina, Síria i Tunísia).

Els avaluadors d’aquest programa de mobilitat internacional són molt exigents i valoren les propostes d’acord amb els criteris següents:

  • ·Rellevància de l’estratègia
  • ·Qualitat dels mecanismes de cooperació
  • ·Qualitat del disseny i execució del projecte
  • ·Impacte i difusió

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464