Saltar apartados

La Universitat d'Alacant capdavantera en estudis relacionats amb la Salut i el Benestar

Segons el II Rànquing Universitat-Empresa, enquesta a empreses espanyoles sobre l’ocupabilitat dels titulats recentment, fet per la Fundación Everis

 

 

 

Alacant. Dimarts, 14 de juny de 2016

Amb l’objectiu de saber quines són les millors universitats en cada disciplina, la Fundación Everis ha presentat aquest matí el II Rànquing Universitat-Empresa, enquesta a les empreses espanyoles sobre l’ocupabilitat dels titulats recentment. En estudis relacionats amb la Salut i Benestar la millor percebuda és la Universitat d’Alacant, per sobre de la Universitat de Barcelona i la Universitat de Navarra.

La UA destaca en totes les competències analitzades i ostenta el lideratge en totes aquestes amb una nota pel que fa a l’adaptació de competències-necessitats dels titulats de 9,16. De fet, la millora de la percepció de la institució alacantina ha fet que passe de la quarta posició l’any 2015 al lideratge en l’actualitat.

A més, en relació amb els estudis d’Administració d’Empreses, Economia i Dret, la Universitat d’Alacant repeteix en el top 10 de les més valorades.

El mateix estudi apunta que tres universitats de la Comunitat Valenciana (Politècnica, València i Alacant) i la de Santiago de Compostel·la són les més valorades per les empreses quan contracten titulats sense experiència, atesa l’adequació de les seues competències a les demandes laborals.

 

Estudi

Les vuit competències avaluades són considerades "importants o indispensables" i aquestes són l’honestedat i el compromís ètic, la capacitat d’aprenentatge i adaptació al canvi, treball en equip, habilitats interpersonals i comunicació, anàlisi i resolució de problemes, orientació i resultats, coneixements tècnics de la professió i l’habilitat per a treballar en entorns multiculturals i multidisciplinaris, com recull l’informe.

L’estudi estableix així un rànquing d’universitats que done resposta a totes les preguntes com: Quines són les competències més demandades en el mercat de treball espanyol?, quines són les competències més desenvolupades i millor adquirides pels recentment titulats en les universitats espanyoles?, quins àmbits de coneixement destaquen en contractació? o quines són les millors universitats per a cada disciplina?

Cap rànquing sobre universitats pren com a criteri principal l’opinió de les empreses sobre les competències bàsiques dels recentment llicenciats per a desenvolupar adequadament el seu lloc de treball. Per això, i amb l’afany de relacionar les necessitats del mercat laboral amb les competències adquirides en el context educatiu, el Rànquing Universitat – Empresa de la Fundació Everis part de les valoracions dels mateixos ocupadors, les empreses, per a determinar els millors centres d’educació superior d’Espanya.

 

Notícies relacionades

Treball Social, Traducció i Interpretació i Infermeria de la Universitat d’Alacant, en les primeres posicions del Rànquing d’Universitats Espanyoles 2016

El títol de Química de la UA torna a aparèixer en el top 200 del Rànquing de Xangai

El món empresarial destaca la formació que imparteix la Universitat d'Alacant en Econòmiques, Dret, ADE i Salut

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464