Saltar apartados

Obert el termini per al IV Concurs Internacional de Creació de Videojocs Retro #CPCRetroDev de l'EPS de la UA

· Els Oliver Twins, coneguts desenvolupadors de videojocs anglesos, formen part del jurat i pronunciaran una conferència en la UA el 5 de novembre

· “RetroManiac Magazine”, referent a Espanya en videojocs i ordinadors, ha dedicat un número al concurs

· El seu creador, Francisco José Gallego, utilitza el videojoc com a mètode educatiu

 Alacant. 20 de juny de 2016

Després de l'èxit de la tercera edició, en la qual el Concurs Internacional de Videojocs Retro (CPCRetroDev 2015) va aconseguir duplicar el nombre de participacions pel que fa a l'anterior edició, fins a arribar als trenta-sis jocs, acaba de publicar-se la quarta convocatòria. Convocat pel Departament de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial de la Universitat d'Alacant, juntament amb el Vicerectorat de Cultura, Esports i Llengües, ByteRealms i Cheesetea, el IV Concurs Internacional de Creació de Videojocs Retro de la Universitat d'Alacant (#CPCRetroDev 2016), s'ha fet públic en el Butlletí Oficial de la Universitat d'Alacant del passat 7 de juny. El concurs pretén incentivar la creació i el descobriment de talent amb capacitats tecnològiques i artístiques en el món del videojoc. Amb la finalitat que el talent nacional competisca i es desenvolupe al màxim nivell, aquest concurs es convoca a escala internacional. Així, els creadors nacionals tenen l'oportunitat de portar al límit les seues excel·lents capacitats en un entorn de màxima competitivitat global.

Cinc destacats especialistes formaran part del jurat d’enguany; són César Astudillo (Gominolas), que lliurarà la menció especial a la millor música; Jon Ritman, que farà el lliurament de la menció especial al millor desenvolupament tècnic, i Víctor Ruíz, fundador de Dinamic Software, empresa de videojocs més important a Espanya en els anys vuitanta, que serà qui done la menció especial a la jugabilitat més innovadora. Els Oliver Twins, coneguts internacionalment com els més prolífics desenvolupadors de videojocs anglesos, acaben de confirmar la seua incorporació com a membres del jurat. Aquests dos germans britànics, Philip i Andrew Oliver, són coneguts pel seu treball com a desenvolupadors de videojocs. Els Oliver Twins donaran una xarrada i entregaran els premis en mà el dia de lliurament, el pròxim 5 de novembre de 2016.

RetroManiac Magazine, revista de videojocs de gran repercussió en el panorama nacional, especialment en el retro, l'indie i el homebrew, ha dedicat recentment un número al concurs de l'EPS. El motiu ha sigut l'ús educatiu i la repercussió que aconsegueix el concurs. A més del contingut en la publicació, la revista incloïa un casset amb els videojocs de 2015. Francisco José Gallego, creador de la competició, és professor en el Departament de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial de la UA i imparteix les classes utilitzant en els seus pràctiques ordinadors dels anys 80. RetroManiac Magazine l’entrevistava fa uns mesos.

Aquesta edició ha augmentat la suma econòmica amb la qual està dotat i compta amb 1.050 € en premis, que es repartiran en dues categories (PRO i BASIC), més premis especials. Fins al dimecres 26 d'octubre de 2016 continuarà obert el termini de presentació.

Tots els jocs que s'han presentat a alguna de les edicions del concurs de creació de videojocs retro de la Universitat d'Alacant estan llistats i disponibles en el web per ordre alfabètic.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464