Saltar apartados

Comencen les Nits de Juliol a la Seu Ciutat d'Alacant

La UA presenta una variada programació cultural per a les nits de mes de juliol que inclou concerts, recitals lírics, teatre, cinema i exposicions 

 

Un any més, la Universitat d'Alacant ha programat un ampli ventall d'activitats culturals per al mes de juliol a la Seu Ciutat d'Alacant amb les Nits de Juliol. Dilluns pròxim, 4 de juliol, arranca la programació amb una variada programació que inclou concerts, recitals lírics, actuacions teatrals, projecció de pel·lícules i exposicions en els edificis dels carrers Ramón y Cajal, 4 i Sant Ferran, 40, d'Alacant.

L'assistència a totes les activitats és lliure fins a completar la capacitat dels espais.

Programa:

Edifici de Sant Ferran, 40

TEATRE

4 juliol, dilluns, 21.00 hores

Electra de Sòfocles

En Electra queda reflectida la pèrdua de la puresa i de la virtut amb el pas de les injustícies. La complexitat i riquesa del mite continua vigent dos mil cinc-cents anys més tard.
Aula de Teatre Universitat d'Alacant
Versió i direcció: Ricardo Arqueros
Idioma: valencià

5 juliol, dimarts, 21.00 hores

Caídos del cielo
El grup Universitat Permanent de l'Aula de Teatre de la UA posa en escena Caídos del cielo, una obra escrita per Paloma Pedrero i basada en vivències de persones sense sostre.
Direcció: Pascual Carbonell
Idioma: castellà

6 juliol, dimecres, 21.00 hores

La marea. Y los peces salieron a combatir contra los hombres
«Els immigrants són persones com tu i com jo.» Aquesta idea de quotidianitat és la que ens vol transmetre La marea, obra creada sobre la base dels testimonis reals d'immigrants que viuen a Alacant i amb textos d'Ángelica Liddell.
Aula de Teatre Universitat d'Alacant.
Director: Iván Jiménez.
Idioma: valencià/castellà

CINEMA

CICLE: CINEMA I CORRUPCIÓ. Aula de Cinema de la UA

25 juliol, dilluns, 21.00 hores

“B”(David Ilundain, 2016)

Espanya, 78 minuts
El 15 de Julio de 2013, l'extresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas, és traslladat des de la presó per a declarar a l'Audiència Nacional. Fins a aquest dia havia negat qualsevol relació amb els anomenats papers de Bárcenas, però després de divuit dies a la presó ha decidit canviar la declaració. Aquesta pel·lícula retrata el que va passar en aquella sala aquell dia.

26 juliol, dimarts, 21.00 hores

La Caja 507 (Enrique Urbizu, 2002)

Espanya, 104 minuts
Modest, un home honrat i treballador, dirigeix una sucursal bancària a la Costa del Sol. Un dia, uns atracadors entren al banc, rebenten les caixes de seguretat i el deixen atrapat . Casualment, quan mira el contingut de la caixa 507 descobreix que la mort de la seua filla, ocorreguda uns quants anys arrere, no va ser accidental. Del contingut d'aquesta caixa depèn també la vida i la seguretat de Rafael, un expolicia corrupte i sense escrúpols, que intentarà recuperar aquests documents com siga.

27 juliol, dimecres, 21.00 hores

Todos a la cárcel (Luis García Berlanga, 1993)

Espanya, 94 minuts
En la presó Model de València està previst celebrar el Dia Internacional del Pres de Consciència. Personatges de la política, la cultura i la faràndula hi assistiran i aprofitaran l'ocasió per a fer lucratius negocis.

EDIFICI RAMÓN Y CAJAL, 4

MÚSICA, Sala Rafael Altamira

11 juliol, dilluns, 21.00 hores 

Recital d'una nit d’estiu
Soprano: Ascensión Padilla
Piano: Shlomo Rodríguez 

12 juliol, dimarts, 21.00 hores 

Recital líric
Soprano: Rosario Campillo
Piano: Julia Vicent
Obres per a piano sol i piano i veu, que abracen un repertori interpretat sovint a les sales de concert («Lascia ch’io pianga» de l'òpera Rinaldo, «O mio babbino caro» de l'òpera G. Schicchi, «Havanera» de l'òpera Carmen) amb un altre de més postergat («Poloneses malenconioses» de Franz Xaver Mozart, fill de W. A. Mozart, «Cante gitano» d'Enrique Granados o «Una reflexió» de Manuel Bonino). 

13 juliol, dimecres, 21.00 hores 

Memories and songs
Violí: Carolina Martínez
Guitarra: Santiago Iglesias
Memories and Songs és un duo artístic musical que interpreta coneguts temes de tots els estils, èpoques i tendències musicals per a la tècnica per a violí i guitarra. Temes exclusivament arranjats per a l'ocasió i pensats per al gust de tots els públics. Memories and Songs combina les projeccions amb la música interpretada. 

EXPOSICIONS

"Escriptors de Llums a la seu”. VIII Edició

20/06/2016 - 14/07/2016. Sala Miguel Hernández
Comissari: Javier Serrano
Una mostra del treball que l'associació de fotografia Escriptors de Llums realitza en el món de la fotografia en blanc i negre. Són obres d'autor editades en la seua revista ELUA (photografer).

Humor social XV: “prometer hasta meter "

18/07/2016 - 22/07/2016. Sala Miguel Hernández
Comissari: Enrique Pérez Penedo
Cada any electoral resulta divertit comprovar com els polítics es converteixen en homes oferta que assalten l'espai públic amb els seus descomptes, regals i promocions. Els humoristes gràfics que participen en aquesta exposició s’encarreguen de desemmascarar-los.

"Cervantes i Shakespeare: dos genis universals"

16/06/2016 - 26/07/2016. Sala Juana Francés
Comissari: José Manuel González Fernández de Sevilla
Exposició emmarcada dins de les activitats del IV Centenari de la Mort de Miguel de Cervantes i William Shakespeare, amb temes i aspectes relacionats amb l'època, la vida i l'obra dels dos autors.

Altres activitats al juliol a la seu de Ramón y Cajal:

Cicle Cinema, Ciència i Fantasia

Projecció i anàlisi de seqüències de pel·lícules clàssiques de fantasia i ciència-ficció

Calendari

Dimecres 6 de juliol de 2016

EFECTES ESPECIALS I DESENVOLUPAMENTS TECNOLÒGICS. La tecnologia dels pioners del cinema. El sonor. Formats cinematogràfics. Trucs i efectes especials. La retroprojecció. El color. Cinemascope. Cinerama. Todd-Ao i Panavisió.

Dimecres 13 de juliol de 2016

ÉSSERS MONSTRUOSOS I DIMINUTS. Fantasia de l'increïblement gran i l'increïblement petit. Tècniques de slow motion. Maquetes de Willis O’Brien. Tècniques de Ray Harryhousen. El Dynamation.

Dimecres 20 de juliol de 2016

LA FÍSICA APLICADA AL CINEMA. Són innombrables els exemples de pel·lícules i sobretot, de contraexemples de tècniques argumentals que desafien les lleis de la física. És important saber diferenciar la realitat de la ficció per a poder gaudir de la fantasia sense perdre el contacte amb la raó.

Horari

Les sessions tindran lloc a les 20.00 h.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464