Saltar apartados

Fundeun lliura els Premis Noves Idees a deu projectes empresarials

Fundeun lliura els Premis Noves Idees a deu projectes empresarials

Palomar lliura el premi Universitat d’Alacant a Carta Interactivapp com a millor projecte de ciència i tecnologia aplicada

 

premis fundeun
premis fundeun 2

 

Alacant. Dimecres, 29 de juny de 2016

Més premiats i una dotació econòmica més gran en els XXII Premis Noves Idees Empresarials de la Fundació Empresa Universitat d’Alacant (Fundeun). La nit del 29 de juny s’han donat a conèixer els deu projectes guanyadors en una gala que ha tingut lloc al Castell de Santa Bàrbara en la qual s’han repartit més de 23.000 euros. Els emprenedors premiats han rebut el reconeixement de més de dos centenars d’autoritats institucionals i acadèmiques, representants empresarials i entitats entre els quals es trobaven alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, i el president de Fundeun, Iván Sempere, qui va destacar que l’objectiu d’aquests guardons és "fomentar una actitud emprenedora amb criteris d’innovació, diversificació i viabilitat i, sobretot, unir a tots els qui podem contribuir al fet que aflore el talent de persones formades en la universitat i en centres educatius de FP que tenen molt a aportar per a la creació d’ocupació i riquesa".

El Premi Universitat d’Alacant al millor projecte de ciència i tecnologia aplicada, amb una dotació de 3.000 euros, va ser lliurat pel rector de la Universitat d’Alacant a Carta Interactivapp, una aplicació compatible amb dispositius IOS i Android que acosta el procés de reserva en restaurants a l’usuari en un entorn centralitzat. Permet fer reserves mitjançant un sistema automatitzat, accedir a la carta del restaurant i a la informació nutricional dels productes oferits i fer-ne el pagament.

Un altre dels protagonistes de la nit ha sigut Grupo Vectalia, que ha rebut el premi especial Business Knowledge concedit per Fundeun. Per part de l’Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social de l’Ajuntament d’Alacant s’ha distingit la tasca destacada de dues empreses en matèria de responsabilitat social corporativa: Orizon Consulting i Bit Marketing.

 

Altres projectes guanyadors

Els guanyadors de la XXII edició dels Premis Noves Idees Empresarials de Fundeun són: Moskito Wear, Carta Interactivapp, Marinalia,Insect Side S. L., Piot, Propur Go!, Wineland, Biopina, Godreamsvr i Oiko Tec.

- Premi La Caixa al millor projecte presentat per tècnics de FP amb una dotació de 3.500 euros i trofeu: Moskito Wear

Moskito Wear és la primera marca de roba funcional antimosquits dissenyada a Espanya que utilitza en els seus productes nanotecnologia per a espantar aquests insectes i cerca la millor relació qualitat-preu.

- Premi Diputació Provincial d’Alacant al millor projecte diversificador amb una dotació de 3.000 euros i trofeu: Marinalia

Marinalia és el primer centre comercial en línia de venda d’experiències de bellesa i oci de la província d’Alacant. Ofereix a través del seu web l’oportunitat d’introduir-se en
e-commerce a petites empreses locals. Els usuaris poden trobar serveis i productes d’empreses de la zona en una mateixa web.

- Premi Q Pharma al millor projecte en biotecnologia i salut, amb una dotació de 2.500 euros: Insect Side SL

Insect Side SL planteja la venda d’esquer viu per a l’alimentació de mascotes exòtiques. El projecte inclou la cria massiva de grills de forma 100% ecològica.

- Premi Fundació Cajamar Alicante al millor projecte d’agroalimentació i economia social, amb una dotació de 2.000 euros: Piot

Piot proposa la producció de dispositius intel·ligents que ajuden en la vida diària. Sistemes embeguts basats en la tecnologia de l’internet de les coses, com també serveis i plataformes que ajuden a integrar-los.

- Premi Padima al projecte que millor protegisca la creativitat i la innovació a través de marques, dissenys i patents, amb una dotació de 2.000 euros: Propur Go!

Popur Go! inventa un sistema capaç de motoritzar una cadira de rodes manual per a convertir-la en una cadira de rodes elèctrica.

- Premi Sánchez Butrón Abogados al millor projecte estratègic global, amb una dotació de 2.000 euros: Wineland

Wineland és una aplicació per a tauletes i telèfons intel·ligents per a fer tastos interactius. Permetrà convertir el tast tradicional en una cosa sorprenent i divertida, que recopila tota la informació i ajuda enoteques i cellerers a conèixer millor les preferències dels clients i suggerir-los vins que encaixen amb els seus gustos.

- Premi Fundación Levantina al millor projecte vinculat al sector de la pedra natural, amb una dotació de 2.000 euros: Biopina

Biopina és una empresa biotecnològica que aplica aquesta ciència al sector de la pedra natural per a obtenir productes més ecològics i duradors i fins i tot més econòmics que l’oferta actual.

- Premi Pikolinos #craftyourway al millor projecte de tecnologia per a la creació de negoci que afija valor, amb una dotació de 2.000 euros: Godreamsvr

Godreamsvr és una startup del sector de continguts gràfics dedicada a la creació i la captació d’espais, objectes i materials per a la posterior visualització d’aquests a través de la realitat virtual.

- Premi especial a l’emprenedor en turisme, dotat per Invat.tur amb 1.400 euros i trofeu: Oiko Tec

Oiko Tec proposa la creació de productes i serveis domòtics que adapten les infraestructures actuals dels hotels per a fer-los accessibles a persones amb discapacitat visual, auditiva i motora i a persones de la tercera edat mitjançant components sense fils de baix cost. Es pot controlar per veu i en idiomes diferents.

Autoritats i empresaris patrocinadors han fet lliurament dels guardons i la dotació econòmica corresponent d’aquests i trofeu als deu guanyadors, que reconeix el mèrit de les seues propostes i el paper de Fundeun a favor del desenvolupament i la diversificació del teixit empresarial alacantí.

 

D’idees a empreses amb un alt potencial d’èxit

Els guanyadors dels Premis Noves Idees Empresarials tenen a les seues mans una ajuda econòmica i un pla d’empresa supervisat que podran utilitzar des d’avui com a base per a convertir els projectes en empreses amb possibilitats d’èxit. Tenen a més un premi que avala el reconeixement d’empresa i universitat. Les idees guanyadores han sigut escollides per un jurat format per empresaris i acadèmics que han valorat principalment la innovació i la viabilitat dels projectes. Experts de Fundeun i de CEEI Elx han tutoritzat el procés de maduració dels projectes.

Els Premis Noves Idees Empresarials són un dels certàmens de reconeixement de la labor emprenedora més veterans a Espanya. En 22 anys han passat per aquest certamen 1.309 projectes empresarials i s’han repartit més de 423.400 euros en premis. Enguany s’hi han presentat 55 idees empresarials de les quals n’han resultat premiades deu. Dels 104 participants en aquesta edició, 46 són dones. El concurs dirigit a estudiants i membres de la comunitat universitària té com a objectiu incentivar el desenvolupament d’activitats empresarials en les comarques d’Alacant que aposten per la innovació i la diversificació.

Fundeun és una institució cultural docent. Al capdavant de la Fundació està el seu president, Iván L. Sempere, amb el suport d’un patronat format actualment per 90 empreses, organitzacions i institucions. Entre les missions de Fundeun destaca el compromís que té de fomentar la creació d’empreses entre universitaris i el desenvolupament d’iniciatives que estrenyen la relació entre empresa i universitat.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464