Saltar apartados

La innovació educativa universitària es dóna cita a la Universitat d'Alacant a partir del dijous

Les Jornades de Xarxes d’Investigació en Docència Universitària arriben a la XIV edició amb més de 700 participants inscrits

El rector inaugurarà una trobada en el qual es presentaran 229 treballs que tracten models d’ensenyament-aprenentatge en l’àmbit universitari

 

Jornades_xarxesAlacant. Dimarts 28 de juny de 2016

El pròxim dijous dia 30 de juny a les 10:00 hores s’inauguraran les XIV Jornades de Xarxes d’Investigació en Docència Universitària, a la sala d’actes de l’aulari II, amb la presència del rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar. Aquestes Jornades, organitzades des del Vicerectorat de Qualitat i Innovació Educativa i l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat d’Alacant, pretenen focalitzar al llarg de dos dies els temes més actuals referits a la investigació al voltant dels processos d’ensenyament-aprenentatge en l’àmbit universitari.

Les Jornades de Xarxes de la Universitat d’Alacant són pioneres en la investigació sobre docència universitària, en la difusió i la transferència d’investigacions i experiències educatives amb la finalitat de reflexionar i innovar en aquest camp del coneixement amb la finalitat de millorar la qualitat docent. En aquesta edició, s’han presentat un total de 229 treballs, dels quals 121 són comunicacions orals i 108 pòsters, amb un total de 606 participants.

Aquesta edició de les Jornades té un programa excel·lent sobre els temes que desperten un interès més gran actualment en la comunitat universitària en referència a la docència universitària i la investigació generada sobre aquesta. Així, el professor Joe Miró Julià, de la Universitat de les Illes Balears, exposarà en la conferència inaugural el tema "Los efectos Rosenthal y Hawthorne y cómo dificultan (o facilitan) la innovación docente". També es desenvoluparà un interessant Panell d’Experts coordinat per la vicerectora d’Estudiants i Ocupació, Nuria Grané Teruel sota el títol “Estudiantes y docentes como ejes transformadores de la Educación Superior”, on participaran tant alumnat com a professorat de la Universitat d’Alacant. Els participants d’aquest Panell seran, pel que fa al professorat: Juan Andrés Montoyo Guijarro, director de l’Escola Politècnica Superior de la UA, M. Carmen Tolosa Bailén, vicedegana de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i José Manuel García Fernández, vicedegà de la Facultat d’Educació. Per part de l’alumnat participaran Claudia Ernica Vogel, estudiant de grau de la UA, Edgar Martorell Almela, president del Consell d’Estudiants, Jorge Navarro Martínez, estudiant de grau de la UA, i Verónica I. Francés Tortosa, egressada de la UA i Premi Internacional i Nacional d’Arquitectura ARCHIPRIX. En aquest Panell es tractaran temes com: Las necesidades de orientación del alumnado universitario actual, Perspectiva del alumnado actual desde el punto de vista del docente: características, necesidades, demandas, Accesibilidad en el aula. Educación inclusiva en el EEES, La representación institucional del alumno en el EEES. Retos y perspectivas, El alumnado en la universidad del siglo XXI. Competencias y valores en torno a la formación universitaria i El alumnado egresado. Oportunidades y dificultades ante el mundo laboral.

Les jornades continuaran el divendres dia 1 de juliol, amb la intervenció del professor Julio Cabero Almenara, de la Universitat de Sevilla, que tractarà el tema “Nuevos escenarios tecnológicos para innovar en la educación” en una conferència plenària. Posteriorment a l’exposició de pòsters científics, tindrà lloc la sessió de clausura on participaran la Josefina Bueno Alonso, directora general d’Universitat, Investigació i Ciència de la Generalitat Valenciana i Salvador Palazón Ferrando, director general de l’Agència Valenciana d’Avaluació i Prospectiva (AVAP).

El vicerector de Qualitat i Innovació Educativa, Francisco Torres Alfosea, responsable d’aquestes Jornades, assegura que “és important que tinguen lloc aquestes trobades ja que serveixen per a debatre, reflexionar, proposar i compartir investigacions i experiències referides a un dels pilars fonamentals a la Universitat, com és l’ensenyament i l’aprenentatge que es desenvolupa en el seu si. D’aquesta forma, es comparteixen propostes i experiències pel que fa a la innovació educativa, i ens permet avançar en el procés de millora de la qualitat universitària. La participació de tota la comunitat universitària és essencial per a aconseguir aquests objectius, i aquestes Jornades de Xarxes, que arriben ja a la catorzena edició, són una bona prova que aquesta participació i l’interès són cada vegada més grans”.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464