Saltar apartados

La Universitat d'Alacant desembarca a Dénia amb la inauguració d'una seu universitària

El rector, Manuel Palomar, ha destacat el compromís social i territorial que comporta la xarxa de seus universitàries, mentre que l'alcalde, Vicent Grimalt, ha qualificat el dia d'històric per a Dénia

La nova extensió de la UA a la Marina Alta té com a objectiu la transferència del coneixement, acostar la universitat als estudiants i a la societat i contribuir al desenvolupament social, econòmic i cultural de Dénia i la seua àrea d'influència

 

denia
denia 2
denia 3
denia 4

 

Dénia. Dijous 30 de juny de 2016

La Universitat d'Alacant ha incorporat Dénia a la seua xarxa de seus universitàries en un acte celebrat aquest dimecres a l'ajuntament denier, amb el rector de la Universitat, Manuel Palomar, l'alcalde de la localitat, Vicent Grimalt, la directora general de Turisme, Raquel Huete, a més del vicerector de Cultura, Esports i Llengües, Carles Cortes, i la directora del Secretariat de Seus Universitàries, Eva Valero.

La nova seu de la Universitat d'Alacant comença la seua activitat a Dénia amb un ambiciós projecte amb l'objectiu de transferir el coneixement i la cultura que genera la institució acadèmica, apropant-se als estudiants i a la societat i contribuint al desenvolupament social, econòmic i cultural de la zona a través d'una completa programació que dirigeix el seu coordinador, Pasqual Garrido.

El rector, en la seua intervenció, ha destacat «el treball de la Universitat en l’extensió pel territori, creant un teixit de relacions que tenen com a objectiu la transferència del coneixement i que reafirmen el compromís social d'una universitat com la nostra que sempre ha tingut molt clara la promoció de valors cívics en consonància amb els nous reptes de la societat actual».

Per la seua banda, l'alcalde, Vicent Grimalt, ha assenyalat que «es tracta d'un dia històric per la presència d'una universitat pública i valenciana, que converteix Dénia en un referent universitari», el primer edil denier també ha apuntat les «noves oportunitat de formació que aporta la seu de la UA per a la comarca i el suport unànime del ple municipal a l'acord per la seua creació».

L'edil de Cultura, Rafael Carrió, s’ha referit a la seu com «una aposta que pren un rol de transformació social i diversitat cultural, que aporta un valor afegit, en especial per a fer una Dénia gran turísticament, però conscient de la importància de la formació per a donar resposta als reptes que es presenten».

El coordinador de la seu, Pasqual Garrido, es va referir als continguts d'una seu que oferirà «cursos amb continguts d’interès, difusió de graus i títols de la UA, impartició de màsters oficials, exposicions, conferències, teatre, activitats de cine o concerts de l'Orquestra Filharmònica de la UA, entre altres propostes».

Per al pròxim trimestre, la seu ja té programades diferents activitats, com són una conferència sobre Cervantes, en el marc del quart centenari de la seua mort, que impartirà el catedràtic, Miguel Ángel Lozano Marco. També l'obra de teatre Dos entremeses y medio, de Miguel de Cervantes i Lope de Rueda, un curs de microvinyes, en què s'aprendrà una manera de fer agricultura basada en el compromís ètic, i un cicle de conferències sobre Gastronomia: cap a un Títol Universitari.

Precisament, la gastronomia va ser el tema escollit per la conferència que va servir per iniciar les activitats de la seu. Iñaki Gaztelumendi, director tècnic del Fòrum Mundial de Turisme Gastronòmic, va ser l'encarregat de cloure l'acte de dimecres, destacant la importància de la «gastronomia en les noves tendències del turisme» i felicitant l'Ajuntament i la Universitat per apostar per la gastronomia en la nova seu universitària «com un dels motors de la societat».

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464