Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i la Conselleria de Transparència signen un conveni per al foment de la transparència i la participació ciutadana

El rector de la UA, Manuel Palomar i el conseller, Manuel Alcaraz, han protagonitzat la signatura aquest matí de l'acord que preveu activitats de divulgació, sensibilització, investigació i desenvolupament

Durant l'acte s'ha anunciat que totes dues institucions estudiaran la creació d'una càtedra sobre responsabilitat social

 

Transparència1
Transparència2
Transparència3
Transparència4

 

Alacant. Dilluns 27 de juny de 2016

La Universitat d'Alacant i la Conselleria de Transparència, a través dels seus dos màxims representants, Manuel Palomar i Manolo Alcaraz, han subscrit un conveni de col·laboració per al foment d'activitats en matèria de transparència foment de la participació ciutadana.

El conveni preveu posar en marxa tot un seguit d'accions formatives, de divulgació i sensibilització, així com d'investigació i desenvolupament amb l'objectiu d'aprofundir en la gestió i el foment de la transparència i de la participació ciutadana.

Al llarg dels pròxims mesos i gràcies a aquest acord, la Universitat d'Alacant encetarà diferents activitats, com programes de formació, elaboració de guies i manuals o la creació d'uns fons bibliogràfic, a més d'organitzar conferències, congressos, tallers o seminaris, publicacions, exposicions o creació d'eines electròniques en relació amb el foment de la transparència, protecció de dades de caràcter personal, participació i accés a la informació, govern obert i administració electrònica o bon govern i bona administració basades en els nous procediments administratius.

L'acord també preveu desenvolupar activitats d'investigació, habilitant línies d'investigació conjunta i creació i foment de xarxes científiques en les matèries de les quals és objecte el conveni, així com la creació de premis de treballs de final de grau i de màster per a promoure els temes relacionats amb el conveni.

El rector, Manuel Palomar, ha destacat que aquest acord «ens permet desenvolupar una de les línies que ja treballem en la Universitat d'Alacant, com són la transparència i la responsabilitat social. L'acord ens permetrà dedicar més recursos i esforços a aprofundir en aquestes matèries i posar els resultats a l'abast de la societat, sempre pensant a avançar cap a una societat socialment més responsable».

Per la seua banda, el conseller ha apuntat que «es tracta d'una iniciativa que estem duent a terme amb les universitats públiques valencianes, socis imprescindibles en l'acció de govern de la nostra conselleria».

Tots dos s'han compromès també a estudiar la creació d'una càtedra sobre responsabilitat social, un àmbit en el qual la Universitat compta amb un vicerectorat i és un dels objectes de treball de la mateixa conselleria.

A la signatura del conveni també han assistit la secretària autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Zulima Pérez, la directora general de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Aitana Mas, i el degà de la Facultat de Dret, Pedro Femenia.

 

Reproducir
Reproducir
Reproducir
Declaracions Manuel Alcaraz sobre transparència Declaracions Manuel Alcaraz sobre càtedra Declaracions Manuel Palomar sobre conveni

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464