Saltar apartados

Lliurament dels Premis CYPE per a estudiants d'Enginyeria Informàtica de la Universitat d'Alacant

Aquesta primera edició ha guardonat Albert Garcia Garcia, Antonio Molina García-Retamero i Víctor Vives Boix

 

PremiosCYPE1
PremiosCYPE2a
PremiosCYPE3a
PremiosCYPE4a

 

Alacant. 28 de juny de 2016

L'empresa espanyola de programari per a arquitectura, enginyeria i construcció CYPE i la Universitat d'Alacant van lliurar fa uns dies els premis als guanyadors de la I Edició dels Premis CYPE pels tres millors treballs de final de grau pertanyents al grau en Enginyeria Informàtica de la UA. Els premis han correspost als estudiants de l'Escola Politècnica Superior Albert Garcia Garcia, Antonio Molina García-Retamero i Víctor Vives Boix, pels seus treballs titulats respectivament «Towards a real-time 3D object recognition pipeline on mobile GPGPU computing platforms using low-cost RGB-D sensor»; «Optimización de redes neuronales mediante métodos bioinspirados», i «Análisis y optimitzación de métodos de ayuda a la decisión clínica».

La convocatòria es feia pública el novembre passat, amb la finalitat de reconèixer l'excel·lència en la realització dels treballs, i establia el lliurament de tres guardons: el primer, consistent en mil cinc-cents euros per a l'autor del projecte i l'opció d'accedir a un contracte en pràctiques durant sis mesos en l'empresa CYPE, més dos accèssits de mil euros cadascun, incloent-hi l'opció de fer sis mesos de pràctiques en l'empresa.

CYPE té més de 30 anys d'experiència en el camp del programari per a arquitectura, enginyeria i construcció, que ha compaginat amb una intensa activitat en el terreny de l'enginyeria i el càlcul d'estructures amb la recerca d'avantguarda en el camp del desenvolupament informàtic.


Projectes guanyadors

Albert Garcia Garcia, guanyador del primer premi pel seu treball titulat «Towards a real-time 3D object recognition pipeline on mobile GPGPU computing platforms using low-cost RGB-D sensor» consisteix en l'estudi de la utilització de targetes gràfiques per a reconèixer objectes i les seues posicions en escenes reals, accelerant la interpretació de les dades i reduint els costos tant econòmics com energètics, un ús que es que pot aplicar, per exemple, a robots.

En l’accèssit premiat «Optimización de redes neuronales mediante métodos bioinspirados», Antonio Molina García-Retamero ha desenvolupat una eina que millora els sistemes d'intel·ligència artificial que existeixen en l'actualitat aplicant tècniques bioinspirades. Amb l'estructura creada es poden millorar els processos d'aprenentatge de diferents eines i tecnologies.

Finalment, l'estudiant Víctor Vives Boix guanyador de l'altre l’accèssit pel seu treball «Análisis y optimitzación de métodos de ayuda a la decisión clínica» ha fet una recerca consistent a aconseguir que una xarxa neuronal artificial, un paradigma d'aprenentatge en el marc de la intel·ligència artificial, aconseguisca aprendre a partir d'una base de dades clíniques incompleta, cosa que permetria a aquestes xarxes neuronals elaborar diagnòstics clínics precisos, amb la dificultat afegida de la falta d'informació en l'aprenentatge.


Fotografies cedides per CYPE.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464