Saltar apartados

El doctor de la UA Adrián García Torres, únic espanyol becat per la Fundació Slicher van Bath de Jong 2016

 

Alacant. 8 de juny de 2016

El doctor en Història Moderna per la Universitat d'Alacant Adrián García Torres és l'únic espanyol becat per la Fundació Slicher van Bath de Jong 2016, que té com a objectiu promoure els estudis relacionats amb Amèrica Llatina entre els anys 1500 i 1930. El seu estudi «Riesgo climático, vulnerabilidad social y crisis agrícolas en la Ciudad de Méjico durante el siglo XVIII» se centra en l'estudi de la monarquia hispànica a Mèxic, veient com incideix a Espanya i buscant-hi concomitàncies i diferències. Per a aquest projecte que ha iniciat a mitjan mes d'abril i finalitzarà l'abril de 2017, la fundació li ha concedit els nou mil cent euros que va sol·licitar. A més, per dur-lo a terme compta amb la supervisió de dos reconeguts especialistes en aquesta línia de recerca, que són Armando Alberola Romá, catedràtic d'Història Moderna de la Universitat d'Alacant, i Virginia García Acosta, de CIESAS (Centre d’Investigacions i Estudis Superiors en Antropologia Social).

La Fundació concedeix anualment un mínim de quatre beques de recerca destinades a joves investigadors, preferiblement menors de trenta-cinc anys. Els candidats i candidates han de tenir com a requisit obligatori alguna nacionalitat d'Europa o d’Amèrica Llatina. Enguany, per exemple, s'hi han presentat més de setanta projectes.

Després de llegir la seua tesi doctoral «Riesgo natural, extremismo climático y desastre en tierras meridionales valencianas durante el siglo XVIII» el 2015, dirigida per Armando Alberola Romá, García Torres és l'únic espanyol que ha sol·licitat i obtingut la beca de la Fundació Slicher van Bath per a Mèxic. Aquesta beca està destinada a treballs de recerca, realitzats en arxius o biblioteques, i té una durada màxima d'un any.

Aquest nou projecte postdoctoral, per al qual l'investigador preveu passar un període de tres mesos d'estada mínim a Mèxic, constitueix un pas més enllà de la seua tesi doctoral «Riesgo natural, extremismo climático y desastre en tierras meridionales valencianas durante el siglo XVIII», ja que amplia el seu focus d'observació a Amèrica del Nord, territori que ofereix grans expectatives de recerca a causa de la gran quantitat de documentació conservada en els seus arxius. Dins dels objectius que té marcats destaquen l'anàlisi de l'impacte dels episodis meteorològics de signe extrem, les polítiques aplicades per les institucions espanyoles per a fer-hi front, la repercussió de la petita edat del gel i la possibilitat de comparar els seus resultats amb els que té a la seua disposició per a Espanya gràcies a les aportacions del Grup d’Investigació en Història i Clima de la UA.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464