Saltar apartados

El Parc Científic d'Alacant inaugura els espais dedicats a empreses amb la incorporació d'una nova EBT

Beta Renovable Group posa en marxa les seues instal·lacions dedicades a l’R+D+I, Get Lab en un acte en el qual ha participat Manuel Palomar, president del PCA

El Grup de Materials Carbonosos i Medi Ambient del Departament de Química Inorgànica de la UA ha col·laborat en la tecnologia utilitzada per Get Lab

 

 

Alacant. Dijous, 9 de juny de 2016

El Parc Científic d'Alacant ha posat avui en marxa les instal·lacions destinades a acollir empreses amb l'obertura de les instal·lacions de la primera de les cinc que està previst que s'hi instal·len pròximament.

Beta Renovable Group ha apostat pel Parc Científic d'Alacant per a instal·lar-hi el seu laboratori d’R+D+I 2Get Lab i que aquest mateix matí ha vist la llum amb la inauguració oficial per part de Manuel Palomar, president del Parc Científic i Joaquín Marhuenda, el seu director.

L'empresa és la tretzena que es vincula al Parc Tecnològic d'Alacant i la primera que obri les portes en els espais dedicats a empreses de la Fundació Parc Científic d'Alacant.

L'activitat de Beta Renovable Group se centra en la producció i comercialització d'energia sostenible. Basa la seua evolució a través del departament d’R+D+I i la seua línia principal de recerca és el desenvolupament de processos emmarcats en entorns de biorefineries per a la producció de productes amb un alt grau de reducció d‘empremta de carboni (biocarburants, bioproductes per a la indústria química, biosensors…) i ha comptat amb la col·laboració del Grup de Materials Carbonosos del Departament de Química Inorgànica de la Universitat d'Alacant en les investigacions que han donat com a resultat el laboratori que avui s'inaugura.

Manuel Palomar, en qualitat de president del Parc Tecnològic, ha manifestat la seua satisfacció per «l'elecció realitzada per Beta Renovable Group escollint-nos per a establir ací les seues instal·lacions de recerca» i ha destacat que «és la tercera empresa de base tecnològica no creada al si de la Universitat d'Alacant que s’afegeix al Parc Tecnològic, i això fa que sumem ja tretze empreses en total, les quals donen faena a prop de setanta persones».

«L'objectiu per als pròxim quatre anys és basar el creixement del Parc Científic en una selecció d'empreses d'alt valor tecnològic capaces de generar innovació per a la creació d'un nou model productiu basat en el coneixement», ha assegurat Palomar durant la inauguració de les noves instal·lacions de Beta Renovable Group.

El director del Parc Científic, Joaquín Marhuenda, ha destacat la importància de les noves instal·lacions «capaces d'oferir importants avantatges a les empreses que s’hi instal·len, especialment per la proximitat amb els investigadors de la Universitat d'Alacant». Marhuenda ha apuntat que les tretze empreses que formen part del Parc Científic facturen uns dos milions i mig d'euros l'any.

En l'actualitat s'està abordant la urbanització de la zona d'ampliació del campus i el Parc Científic d'Alacant, que està previst que concloga d'ací a sis mesos i que sens dubte significarà un salt qualitatiu en la zona, que està destinada a convertir-se en un pol d'interacció entre la Universitat i les empreses innovadores; generació de sinergies, projectes, desenvolupament i creació de llocs de treball.

Les tretze empreses de base tecnològica que formen part del Parc Científic d'Alacant distribueixen els sectors d'activitat de la manera següent: TIC i telecomunicacions 15 %; medicina i salut 23 %; indústria 8 %; agroalimentació i biotecnologia 23 %; energia i medi ambient 23 %, i aeronàutica i automoció 8 %.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464