Saltar apartados

El problema de l'exili forçós de científics per les retallades pressupostàries en R+D a Espanya, a examen en les PAU

 

Alacant. 7 de juny de 2016

«España no cuida a sus científicos». Aquesta asseveració és el titular de l'article amb el qual han iniciat la jornada aquest matí els 3.487 estudiants matriculats en les Prova d'Accés a la Universitat (PAU) a la Universitat d'Alacant, i sobre el qual havien de fer el comentari crític de text. L'article, firmat per la periodista Rosario G. Gómez, es publicava el passat cinc d'abril en el diari El País

«Precarietat, inestabilitat i austeritat defineixen l'estat de la ciència a Espanya» anticipava la periodista en la primera frase de l'article sobre el qual els estudiants han fet l'examen de Castellà: Llengua i Literatura II, primera de les assignatures de les PAU. La fugida de cervells per força, la retallada que ha patit el pressupost d’R+D a Espanya, la inversió en formació dels seus investigadors per part del sistema educatiu espanyol pràcticament sempre amb fons públics, són algunes de les dades que va aportant l’autora per a acabar amb un símil que la gran majoria entén: «Si la ciència espanyola vol jugar en la primera divisió cal que incremente de manera urgent els recursos econòmics i tenir cura del planter.»

En aquest primer examen es podia escollir entre l'opció A, que incloïa una pregunta sobre les etapes de la poesia de Miguel Hernández, i l'opció B, en la qual s’havia de respondre a les característiques de l’esperpento i com queda reflectit en Luces de Bohemia, de Valle Inclán.

La segona prova del matí és Història d'Espanya o Història de la Filosofia, segons l'opció escollida per l'estudiant. Les proves continuaran fins al 9 de juny del 2016. Rafael Chinchilla, coordinador de les PAU en la UA, destaca la normalitat amb què s'estan desenvolupant.


Notícies relacionades:
Les Proves d'Accés a la Universitat comencen el dimarts 7 amb prop de 3.500 matriculats en la Universitat d'Alacant

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464