Saltar apartados

Experts mundials en ciberbulling, baix rendiment o violència participen en el VIII Congrés Internacional de Psicologia i Educació a la Universitat d'Alacant

El Paranimf i l’aulari I acolliran quasi un miler de congressistes procedents de 33 països dels cinc continents

 

Congrés_Psicologia

 

Alacant. 10 de juny de 2016

La Universitat d’Alacant organitza, des del dimecres 15 al divendres 17 de juny del 2016, amb un dens programa en el Paranimf i l’aulari I, el VIII Congrés Internacional de Psicologia i Educació, CIPE2016. La trobada tindrà la participació d’uns 900 investigadors procedents de països com Austràlia, Nova Zelanda, Singapur, Japó, Amèrica Llatina, fins a sumar els 33 països dels cinc continents inscrits, amb presentació de més de 1.000 ponències i comunicacions sobre els temes que té plantejats l’educació en l’actualitat.

Sobre estudiants amb baix rendiment, ciberbulling i assetjament escolar, desenvolupament, joc i paper dels avis parlaran tres experts internacionals en les conferències plenàries. Alfonso Echazarra, analista de l’OCDE per al Projecte PISA en el Centre de Investigació Educativa i Innovació –CERI- París de França, que impartirà “Estudiantes de bajo rendimiento en PISA: Por qué se quedan atrás y cómo ayudarles a tener éxito”. Christina Salmivalli, de la Universitat de Turku a Finlàndia, experta en ciberbulling, assetjament escolar i la prevenció d’aquests. Salmivalli és la investigadora principal de l’avaluació del programa antibullying Kiva, que es va desenvolupar en el seu equip amb el finançament del Ministeri d’Educació i Cultura de Finlàndia i ha sigut guardonat a nivell nacional i internacional i és àmpliament implementat en les escoles finlandeses. La seua conferència “Evidence-based prevention of bullying and ciberbulling  with the KiVa antibullying program”.

El tercer ponent plenari, coordinador de la xarxa europea contra la violència escolar, expert en assetjament escolar, desenvolupament, joc i paper dels avis és Peter K. Smith, del Goldsmiths College en la Universitat de Londres. La conferència versarà sobre “Children’s Play, Learning, and Development”.

Set panells d’experts sobre els continguts “Neurociencia i educació”; “Tecnologia i aprenentatge”; “Els nous ambients d’aprenentatge: cap a un ensenyament eficaç”; “Intervenció en dificultats d’aprenentatge i trastorns del desenvolupament”; “Intervenció primerenca: prevenció dels trastorns del desenvolupament i de l’aprenentatge”; “Convivència i prevenció del bulling, el ciberbulling  i altres formes de violència”; i “Assessorament i orientació psicoeducativa: reptes actuals”.

Entre els ponents destaca en el panell d’experts sobre “Nuevos ambientes de aprendizaje: hacia una enseñanza eficaz”, la intervenció de Geoff Petty, un dels formadors del professorat més importants del Regne Unit i defensor de la línia de treball sobre "ensenyament basat en l’evidència". Una altra ponent reconeguda internacionalment, que també intervé en aquest panell d’experts és Ángela K. Salmon, professora de la Universitat Internacional de Florida i col·laboradora de la Universitat de Harvard, especialista en la visibilitat i el desenvolupament del pensament dels xiquets d’educació infantil i primària; Salmon farà, a més, un taller pràctic.

El Paranimf de la UA serà l’escenari on s’impartiran les conferències plenàries i alguns panells d’experts, i també l’aulari I, lloc de celebració de la resta de simposis, tallers pràctics i panells. Al Congrés hi haurà traducció simultània.

El rector de la UA, Manuel Palomar; el secretari autonòmic d’Educació i Investigació de la Generalitat Valenciana, Miguel Soler Gracia; el director general de l’Agència Valenciana d’Avaluació i Prospectiva (AVAP), Salvador Palazón; el president de l’Associació Científica de Psicologia i Educació (ACIPE), Juan Fernández; i el catedràtic Juan Luis Castejón, president del comitè organitzador, participaran en la inauguració del Congrés prevista per al dimecres 15 de juny a les 10:30 hores al Paranimf de la UA.

El Congrés es pot seguir per xarxes socials en l’adreça de Twitter @CIPE2016 i facebook.com/Cipe

 

Per a inscripcions cal contactar amb www.cipe2016.com

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464