Saltar apartados

Investigadors de la Universitat d'Alacant desenvoluparan la nova estratègia turística de la Comunitat Valenciana

El rector i el secretari autonòmic signen un conveni de col·laboració per a la redacció del Llibre Blanc i impulsar programes conjunts d’investigació en el sector

 

Conveni_AgenciaValencianaTurismo1
Conveni_AgenciaValencianaTurismo2
Conveni_AgenciaValencianaTurismo3

Diferents imatges de l'acte protocol·lari

Alacant. Dilluns, 6 de juny de 2016

La Universitat d'Alacant treballarà en el desenvolupament del Llibre Blanc per a una Nova Estratègia Turística a la Comunitat Valenciana. Així ho han anunciat el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i el secretari autonòmic i president de l'Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, durant la firma d'un conveni que ha tingut lloc aquest matí al campus de Sant Vicent del Raspeig. Colomer ha explicat que donarà suport al canvi de model turístic en les directrius d'investigadors i estudiosos de la UA, dels quals ha destacat «l'especial projecció i l'important elenc de recerques existents». El director de l'Agència Valenciana ha explicat que el turisme valencià «és un sector polifònic del qual cal tenir en compte cadascun dels trets distintius de les diferents zones», però que la intenció de l'agència «és crear un model característic, que ens signifique i identifique i que aporte un valor essencial i diferenciador» respecte d’altres models nacionals.

Durant l'acte, la directora general de Turisme, Raquel Huete, ha desglossat algunes de les accions específiques que es duran a terme en el marc d'un conveni que ha qualificat «de compromís global». Pel que fa a l'objectiu principal d'aquesta signatura, Huete ha assegurat que passa per «impulsar la realització de programes de recerca i innovació conjunts que redunden en benefici del sector turístic valencià», una temàtica «que preocupa especialment el govern de la Generalitat Valenciana», tal com ha assenyalat el mateix secretari autonòmic. «Ens importa molt, per exemple, la qualificació de les professions i els oficis del sector, analitzar-los i detallar-ne la importància per a saber com requalificar-los i que siguen reconeguts per la societat amb l'objectiu de bastir un sector més sostenible i competitiu», ha explicat Huete, per aquest motiu, entre altres accions, està previst que la UA duga a terme jornades tècniques, seminaris i congressos científics sobre aspectes essencials per al turisme valencià.

Per la seua banda, des de la Universitat d'Alacant, tant el rector com la vicerectora d’Investigació, Amparo Navarro, han explicat la recent posada en marxa d'un pla de foment del turisme de la província d'Alacant en dues línies essencials, la del turisme cultural i patrimonial, «de posada en valor dels diferents llegats arqueològics com la Fundació L’Alcúdia», i la del turisme mediambiental, «totes dues a cavall entre la divulgació científica i les guies de visites tant als diferents jaciments com a les estacions biològiques dependents de la mateixa UA».

A l'acte han estat també presents la secretària general, Esther Algarra, així com el director i el secretari de l'Institut Universitari d’Investigacions Turístiques, José Luis Gascó i Josep Antoni Ivars, respectivament.

Després de l'acte protocol·lari, el rector ha acompanyat la delegació de la Generalitat a una visita guiada pel Museu de la Universitat d'Alacant.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464