Saltar apartados

La IV edició del Festival de Teatre Clàssic de L'Alcudia presenta vuit representacions a l'aire lliure

 

 

Alacant, 8 de juny de 2016

8 de juny de 2016.- La Universitat d'Alacant ha presentat aquest matí en roda de premsa el programa del IV Festival de Teatre Clàssic L'Alcúdia-Universitat d'Alacant, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Elx i Culturarts (Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport). Enguany el programa inclou vuit representacions a l'aire lliure, que tindran lloc al jaciment arqueològic de l'Alcúdia, del 7 al 29 de juliol, a càrrec de quatre companyies professionals i quatre amateur, tal com ha detallat el vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés. El vicerector ha estat acompanyat en la presentació per Alejandro Ramos, director del Parc Arqueològic de l'Alcúdia, Paco Maciá, director de la companyia de teatre Ferroviària i Tomàs Mestre, director de l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant.

La inauguració de la quarta edició d'aquest festival tindrà lloc el 7 de juliol amb l'obra Electra, de Sófocles (entrada lliure), a càrrec de l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant. La segona representació serà el 8 de juliol, i vindrà de la mà de la companyia teatral TNT, que posarà en escena Restos / Fedra (entrada 15 euros). El 14 de juliol serà el torn del Grup Pulcherrimi, IES Doctor Balmis d'Alacant, amb l'obra El envenenador (entrada lliure) i el 15 de juliol la companyia Teatro de Fondo, representarà Los atroces (entrada 12 euros). El 21 de juliol, Yorick Teatre, oferirà Hèracles, d'Eurípides (entrada lliure), una tragèdia sobre el mite d'Hèrcules. El 22 de juliol actuarà la Companyia Verbo Producciones, amb l'obra El cerco de Numancia, de Cervantes (15 euros). El 28 de juliol, l'Aula d'Arts Escèniques de la UMH, interpretarà A dos leguas de Jauja (entrada lliure), i la companyia de teatre Ferroviaria S.L, tancarà el festival el 29 de juliol amb l'obra EQUUS (12 euros).

Les entrades i abonaments per a les obres dels divendres es podran adquirir en instanticket i des de les 19 hores en el mateix jaciment els dies de les representacions. El preu d'abonament per a les quatre obres professionals és de 40 €, i l'entrada a les actuacions amateur dels dijous seran gratuïtes fins a completar l'aforament.

 L'obertura de portes es farà a les 20 hores i totes les representacions teatrals començaran a les 22 hores. Els sopars no estan inclosos en el preu de l'entrada. Més informació en: www.laalcudia.ua.es.

PROGRAMACIÓ
Dijous 7 de juliol

Electra, de Sòfocles - Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant
La nit en què Agamèmnon, rei de Micenes, torna a casa després del setge de Troia és assassinat per la seua dona Clitemnestra i l'amant d'aquesta, Egist. Electra, la filla major d'Agamèmnon, tement per la vida del seu germà petit, Orestes, el posa sota la protecció d'un home de confiança perquè l'ajude a eixir del regne. Des d'aquest moment no deixarà de plorar la mort del pare i de denunciar els autors del crim, raó per la qual pateix tota mena de turments i maltractaments. La seua determinació és fèrria, però han passat quinze anys i l'esperança que Orestes torne de l'exili per a consumar la seua venjança comença a esvair-se.

Versió i direcció: Ricardo Arqueros. Idioma: valencià. Entrada lliure. Durada: 85 minuts


Divendres 8 de juliol
Restos / Fedra - Cia.. TNT (Centre Internacional de Recerca Teatral)

Restos / Fedra és una revisió contemporània sobre les figures mitològiques gregues de Fedra i Hipòlit. Basada en textos clàssics d'Eurípides i Sèneca, Restos / Fedra ens mostra el conflicte sorgit de la passió desmesurada que Fedra sent cap al seu fillastre Hipòlit, estant el seu marit Teseu absent en la guerra. L'obra pren, renovant-los, procediments formals de la tragèdia grega, com per exemple el del cor, que exerceix un treball d'interpel·lació als personatges principals. 


Autor: Raúl Hernández. Direcció: Juana Casado. Idioma: castellà. Entrada 15 €. Durada: 70 minuts.


Dijous 14 de juliol
El envenenador - Grup Pulcherrimi, IES Doctor Balmis d'Alacant

El envenenador és una tragicomèdia en la qual un grup d'esclaus, farts del maltractament del seu amo Megadorus, intentaran aconseguir la llibertat, ajudats pel també esclau i cuiner Lurcio. Guanyadora del I Certamen Escolar de Teatre Grecollatí de l'Ajuntament d'Alacant - Ajuntament d'Elx - Universitat d'Alacant,  El envenenador és una creació d'Inmaculada Arrierao a partir un text en llatí de Dick Burnell.
Versió i direcció: Inmaculada Arriero. Idioma: castellà. Entrada lliure. Durada: 60 minuts


Divendres 15 de juliol
Los atroces - Teatro DEFONDO

Orestes acaba de cometre un crim horrible. En un viatge entre la realitat i la irrealitat es trobarà amb els fantasmes dels seus familiars morts, éssers que habiten en unes golfes on es barreja el temps i l'espai. Ells també van cometre errors enormes, i des de la seua avorrida eternitat guiaran Orestes per a buscar el perquè dels seus actes i, potser, una solució a un destiní tràgic que es remunta a temps enrere. 

Los atroces és una història de fantasmes, la tragicomèdia d'una família espanyola al llarg del segle XX i fins als nostres dies, en els quals encara viuen els mítics Orestes i Electra. 

Direcció escènica i dramatúrgia: Vanessa Martínez Basat en la saga grega dels Àtrides
Idioma: castellà. Entrada 12 €. Durada: 100 minuts.


Dijous 21 de juliol
Heracles, d'Eurípides - Yorick Teatre, El Pinós

Heracles, d'Eurípides, és una tragèdia sobre el mític Hèracles (Hèrcules), fill de Zeus i Alcmena, que després de complir els treballs per ordre d'Euristeu torna a casa seua, on la deessa Hera, per mitjà d'Iris i Lisa, l'embogeix per a provocar la mort dels seus tres fills nascuts de la seua esposa Mègara.
Direcció: Javier Monzó. Idioma: castellà. Entrada lliure


Divendres 22 de juliol - 22.00 hores
El cerco de Numancia, de Cervantes - Cia. Verbo Producciones

El cerco de Numancia ens parla de l'heroica lluita contra la invasió, la humiliació i la injustícia d'un poble que se sent ofegat pel poder militar de Roma. Durant els vint anys que va durar el setge de Numància, que avergonyia profundament tots els romans, els celtibers van oposar una resistència que es va convertir en un mite en la història i que Cervantes va reflectir com a tal. 

Marandro, enamorat de Lira, decideix resistir al costat del seu poble el setge al qual l'exèrcit romà, sota les ordres d'Escipió, sotmet tots els habitants de Numància. Estan disposats a morir abans de lliurar-se vius... 

El cerco de Numancia  també convida l'espectador a reflexionar sobre les Numàncies d'avui dia, sobre el poder i els seus abusos en el seu món, en el nostre món actual. 

Versió: Florián Recio. Direcció: Paco Carrillo. Idioma: castellà. Entrada 15€. Durada: 100 minuts.


Dijous 28 de juliol
A dos leguas de Jauja - Aula d'Arts Escèniques de la UMH

«Bona nit molt respectable audiència... Feu, si us plau, el gran favor d'acollir de bon grat aquests comediants ambulants que arriben alegrement des de terres molt llunyanes arrossegant els seus polls i les seues misèries sense reparar a compartir amb els ací presents el bo i millor de cadascun de nosaltres. Per a fer-ho ens valdrem d'uns passos molt graciosos que ja fa molts, molts anys va escriure el genial actor i dramaturg Lope de Rueda. Cinc dels seus passos més famosos seran representats ací aquesta nit... Pagar y no pagar, La tierra de Jauja, Cornudo y contento, Las aceitunas i El rufián cobarde... Que vostres mercès s'ho passen d'allò més bé!»

Adaptació dramàtica d'Adán Rodríguez sobre els passos de Lope de Rueda. Codirecció: Adán Rodríguez i Toni Ferri. Idioma: castellà. Entrada lliure. Durada: 75 min.


Divendres 29 de juliol
EQUUS - Cía. Ferroviaria S.L.

Allan és una adolescent inadaptat i pertorbat que ha consumat un acte horrorós: deixar cecs cinc cavalls de la quadra en què treballava. El psiquiatre que s'ocupa d'ell, Martin Dysart, investiga les causes de la seua acció, i això el portarà a conèixer la relació tan especial que Allan manté amb els cavalls: per a Allan, Equus és un déu, una divinitat en el nom de la qual es llança sense fre a les aigües embravides dels seus instints mes vitals, en connexió amb la natura. Què expressa llavors la terrible acció d'Allan? Alguna cosa en ell que ens mou tant a l'horror com a la pietat. 

Atenent a les claus del gran teatre grec (animalització, màscares, cor, l'heroi, el destí...), amb Equus la Cía. Ferroviaria ens planteja l'ancestral conflicte entre Apol·lo i el Dionís; la racionalitat i l'ordre enfront de la llibertat, la rauxa i l'instint. ´


Autor: Peter Shaffer. Direcció: Paco Macià. Idioma: castellà. Entrada 12 €.Durada: 90 minuts.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464