Saltar apartados

La Universitat d'Alacant acull les Jornades de Consells Socials de les Universitats Espanyoles

Entre el 8 i el 10 de juny representants de Consells Socials de tota Espanya debatran el paper de les universitats en la creació d'ocupació universitària, el rendiment i la contribució de les universitats a la societat o la oferta formativa de les institucions d'educació superior entre altres qüestions.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, serà l'encarregat de clausurar la trobada, amb el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, el pròxim divendres.

 

Alacant. Dimarts 7 de juny de 2016

Representants dels consells socials de més de quaranta universitats de tot Espanya es donen cita a la Universitat d'Alacant, entre el 8 i el 10 de juny, per participar en les Jornades de Consells Socials de les Universitats Espanyoles. 

Una trobada en la qual els representants d'aquests òrgans de participació de la societat en les universitats, en què estan representats els diferents actors socials, econòmics, polítics i acadèmics, debatran a propòsit del paper que tenen en l'actualitat a través de diferents ponències, xarrades i debats.

Les jornades començaran amb una reunió de la Comissió de Secretaris de Consells Socials de les Universitats Espanyoles a la Casa Mediterrani el mateix dimecres. 

Al llarg dels tres dies en què els representants dels consells socials participaran en aquestes jornades, es plantejaran qüestions com «El paper dels consells socials en el foment de l'ocupació universitària», conferència que protagonitzarà dijous Mercè Chacón, directora de Formació Professional Dual de Bankia. 

El mateix dia, una taula redona abordarà el «Rendiment i contribució de les universitats», amb una ponència de Martí Parellada Sabata, coordinador general de l'informe CYD, que parlarà sobre els «Indicadors de rendiment de les universitats» i una altra de José Manuel Pastor, professor investigador de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) i degà de la Facultat d'Economia de la Universitat de València, que tractarà sobre «La contribució socioeconòmica de les universitats públiques valencianes». 

La trobada de consells socials d'Espanya a la Universitat d'Alacant també comptarà amb un debat sobre «El rendiment dels estudiants: les normes de progrés i permanència», amb una ponència sobre la qüestió de Laureano González Vega, excoordinador d'ANECA i catedràtic de la Universitat de Cantàbria, comptarà amb casos pràctics de l'aplicació de la norma amb una taula redona amb Ángel Tristán, president del Consell Social de la ULPGC, Nuria Grané, vicerectora d'Estudiants de la Universitat d'Alacant i Ignacio Villaverde, secretari del Consell Social de la Universitat d'Oviedo. 

Divendres, el secretari general d'Universitats del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, Jorge Sáinz, pronunciarà una conferència sobre «El sistema 3+2 en les titulacions de grau» i posteriorment moderarà un debat sobre «La orientació formativa de les universitats», amb Salvador Palazón, director general de l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva i Anna Prades, Gestora de Projectes de l'Agència per a la Qualitat dels Sistema Universitari de Catalunya. 

La clausura de les jornades serà a càrrec del rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar; el president de la Generalitat, Ximo Puig, el president del Consell Social de la Universitat d'Alacant, Francisco Gómez; el secretari general d'Universitats del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, Jorge Sáinz; i Josefina Bueno, directora general d'Universitats, Investigació i Ciència de la Generalitat Valenciana.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464