Saltar apartados

Nova edició d'Infotógrafos en la Seu Ciutat d'Alacant

 

InfotografosAlacant, dilluns 6 de juny de 2016

L’Associació Escriptors de Llums de la Universitat d’Alacant (ELUA) inaugura avui una nova edició del seminari sobre cultura fotogràfica “Infotògrafs”, a les 19 hores, a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4), coordinada per Consuelo Martínez i Javier Serrano. El seminari, que arriba a la setena edició, està integrat enguany per quatre conferències, els dies 6, 7, 13 i 14 de juny.

La conferència inaugural d’avui serà a càrrec de David Jiménez, qui parlarà de “Fotografiar lo invisible”. Jiménez explicarà el procés de treball que hi ha després de cadascun dels seus treballs de creació. Alguns d’aquests projectes, com Infinito (Photovision, 2000) són una referència dins del panorama del fotollibre espanyol de les últimes dècades. L’autor detallarà també el llarg procés de més de 15 anys que va donar lloc al seu llibre més recent, Versus (RM, 2014 i explicarà quines són les idees fonamentals en les quals basa la seua obra i les pràctiques que ha utilitzat per a donar-los forma.

El programa continuarà demà dimarts 7 de juny amb “Railowsky. Treinta años de una fotogalería”, de la mà de Juan Pedro Font de Mora, director de la Fotogalería Railowsky. Font de Mora, parlarà de la “filosofia” Railowsky o com fer molt amb poc, dels grans projectes i de com es va formar la Col·lecció Railowsky .El mercat de la fotografia a Espanya i quins són els seus projectes de futur, completaran la intervenció.

El dilluns 13 de juny serà el torn de Lucía Morate i la conferència “Constantes en mi mirada” i el dimecres 14 finalitzarà el seminari Javier Arcenilla, amb “Narradores de historias imposibles”. Arcenilla assegura que, a dia d’avui, el somni de molts de convertir-se en fotògrafs de reportatge, fotoperiodistes o documentalistes està produint un extens i ric ventall de treballs fotogràfics i multimèdia al voltant del llenguatge de la imatge, però també satura el mercat. Cada vegada és més difícil de veure la línia que separa fotògrafs, testimonis, informadors o professionals davant de tanta càmera anònima que documenta els últims drames socials del nostre temps, per la qual cosa Javier Arcenilla es planteja quin serà el futur dels narradors d’històries impossibles.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464