Saltar apartados

Ximo Puig inaugura a la Universitat d'Alacant l'I Congrés Internacional sobre Festes de Moros i cristians

 

Congrés_MorosCristianos1
Congrés_MorosCristianos2
Congrés_MorosCristianos3
Congrés_MorosCristianos4
Congrés_MorosCristianos5

Fotografies: Taller d’Imatge de la UA (FGUA)

 

Alacant. 10 de juny de 2016

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha inaugurat aquest matí el I Congrés Internacional sobre Festes de Moros i Cristians que s’està duent a terme a la Universitat d’Alacant. Acompanyava, en la taula inaugural, el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar; el president de la Diputació Provincial d’Alacant, César Sánchez; l’alcalde de Sant Vicent del Raspeig, Jesús Villar; i el president de la UNDEF, Francisco López.

El Congrés té lloc per a aprofundir en diferents aspectes i reforçar la part científica, sense descurar la celebració lúdica, ha destacat Francisco López, qui ha reconegut que les festes de Moros i Cristians són una festa amb vincles comuns, malgrat la distància. Aquest mateix caràcter universal de la Festa és el que han volgut reafirmar en les seues intervencions tant César Sánchez, com Manuel Palomar i Ximo Puig. Sánchez ha posat en valor l’important impacte econòmic que suposa a nivell provincial, i que redunda en la millora de la qualitat de vida de les persones. Per la seua banda, Manuel Palomar ha manifestat la satisfacció per acollir en la UA aquest congrés d’unes festes «tan representatives del nostre territori, que representen tradició, cultura i estan arrelades en el nostre territori». Jesús Vilar ha recordat que Sant Vicent del Raspeig es converteix aquest cap de setmana en lloc d’acollida de representacions festeres procedents de diferents localitats.

«Cap gran esdeveniment aporta tant al conjunt de la societat com les festes de Moros i Cristians» recalcava Ximo Puig, tant des del punt de vista econòmic com del de cohesió social, participació dels ciutadans, cultura i turisme en general. Puig continuava destacant la inexistència de barreres en aquesta festa i com «ha aconseguit ser un factor de cohesió interclassista».

Des d’avui divendres 10 de juny i fins al dissabte 12 la sala d’actes de l’aulari II de la UA i la plaça de l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig reben els 170 congressistes.

 

Notícies relacionades:

La Universitat d’Alacant Rep El Divendres El I Congrés Internacional Sobre Festes De Moros I Cristians

El I Congrés Internacional sobre Festes de Moros i Cristians té lloc a la UA el pròxim mes de juny

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464