Saltar apartados

El Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti de la UA dedica un seminari als "Textos Essencials de Rubén Darío"

El Seminari forma part de les activitats organitzades pel CEMAB amb motiu del centenari de la mort de Rubén Darío i començarà el pròxim dimecres 4 de maig amb la participació d’experts en l’escriptor

 

Ruben_DarioAlacant. 2 de maig de 2016

El Centre d’Estudis Iberoamericans Mario Benedetti de la UA commemora enguany dos centenaris que coincideixen amb dues figures essencials en la formació de la tradició literària hispanoamericana: el VI centenari de la mort de l’Inca Garcilaso i el I centenari de la mort de Rubén Darío.

Amb aquest motiu, el CEMAB organitza el Seminari “Textos Essencials de Rubén Darío”, que començarà el pròxim dimecres 4 de maig a les 16 hores, al Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres , amb un acte inaugural que tindrà l’assistència de Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA, Juan Mesa, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Francisco Chico, director del Dept. de Filologia Espanyola, Eva Valero, directora del CEMAB i José Carlos Rovira i Miguel Auladell, directors del seminari.

El seminari tindrà una durada de tres jornades i finalitzarà el divendres 6 de maig, dia en el qual també està prevista una Lectura Pública de l’obra de Rubén Darío, en el Racó dels Poetes (amfiteatre al costat de la Torre de Control), a les 13 hores, en la qual tots els assistents que així ho desitgen podran llegir poemes o fragments de Darío.

Eva Valero, directora del CEMAB afirma que “la construcció de la història en l’Inca Garcilaso, juntament amb la transformació de la poesia i la paraula que significa Rubén i el modernisme, ens anima a fer una reflexió sobre l’alt valor simbòlic de les obres d’aquests dos autors i sobre el caràcter d’emblemes essencials d’Amèrica que contenen les dues figures”. Per a fer-ho, el CEMAB presenta aquest seminari dedicat a Rubén Darío i anuncia, també, un congrés al novembre del 2016 dedicat a l’Inca Garcilaso.

PROGRAMA COMPLET

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464