Saltar apartados

La immunologia reivindica la seua independència en el trenta-novè congrés que té lloc a Alacant

L'investigador de la UA Francisco Mojica ha sigut l'encarregat de pronunciar la conferència inaugural de la trobada

L'alcalde de la ciutat, Gabriel Echávarri, mostra el seu respatler a la proposta de la Universitat d'Alacant de recuperar els estudis de Medicina

 

InauguracionSEI_1
InauguracionSEI_2
InauguracionSEI_3
InauguracionSEI_4
InauguracionSEI_5

 

Alacant. Dijous 5 de maig de 2016

El 39 Congrés de la Societat Espanyola d'Immunologia ha començat a caminar aquest dijous a l’Auditori Provincial d'Alacant amb la participació de més de quatre-cents professionals de la medicina i més de tres-cents cinquanta comunicacions presentades.

La rectora en funcions de la Universitat d'Alacant, Amparo Navarro, ha sigut l'encarregada d'inaugurar la trobada juntament l'alcalde de la ciutat, Gabriel Echávarri; Rafael Sotoca, director general d'Atenció Sanitària de la Generalitat Valenciana; Josefina Bueno, directora general d'Universitat, Investigació i Ciència; José Ramón Regueiro, president de la Societat Espanyola d'Immunologia, i José Miguel Sempere, president del Congrés de la Societat Espanyola d'Immunologia.

Navarro ha reivindicat l'aposta investigadora i formativa de la Universitat d'Alacant en el camp sociosanitari i ha assegurat que «tenim dues facultats capdavanteres que aposten per la recerca internacional multidisciplinària en matèria de salut i que al mateix temps estan absolutament compromeses amb la docència».

En la seua intervenció, l'alcalde de la ciutat, Gabriel Echávarri, ha expressat el seu suport a l'aposta de la Universitat d'Alacant per «recuperar els estudis de Medicina, ja que no hi ha cap universitat capdavantera al món que no els tinga».

José Ramón Regueiro, president de la Societat Espanyola d'Immunologia, ha començat la seua intervenció defensant que «la immunologia “mola”», per a continuar assegurant que «ens calen més immunòlegs» i ha sigut contundent a l'hora d'afirmar que «la immunologia estalvia diners».

Regueiro ha mostrat la preocupació de la societat que presideix per la falta de «professors específics» d'Immunologia, ha qualificat d’«error garrafal» la inclusió de la immunologia en la «troncalitat» i s'ha adreçat als responsables autonòmics per a reclamar que es mostren favorables a l'especialitat davant el Tribunal Suprem, on es dirimeix ara la impugnació del reial decret que recull la mesura.

El president del congrés, José Miguel Sempere, ha agraït la participació als professionals que «fins dissabte aportaran tota la seua experiència i avanços en el camp de la immunologia en aquest trenta-novè congrés».


Noticies relacionades:

La Universitat d'Alacant celebra el Congrés de la Societat Espanyola d'Immunologia en l'ADDA de la Diputació d'Alacant

L'ADDA acull demà el Congrés de la Societat Espanyola d'Immunologia amb les últimes investigacions i desenvolupaments

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464