Saltar apartados

La Universitat d'Alacant descobreix els secrets de la Via Verda del Maigmó en una nova edició de Geolodia

El pròxim diumenge 8 de maig, d’entrada lliure i sense prèvia inscripció, més de 100 voluntaris guiaran el recorregut de 8 km i de 3 Km per a públic més familiar

 

Geolodia_ViaVerde1
Geolodia_ViaVerde2
Geolodia_ViaVerde3
Geolodia_ViaVerde4

Imatges d'arxiu edicions passades de Geolodía Alacant

 

Alacant. Dimecres, 4 de maig de 2016

Més de 100 monitors i voluntaris, principalment professionals de diferents àmbits de la Geologia i de l’Enginyeria Geològica de les nostre comarques vinculats a la Universitat d’Alacant i a diversos instituts d’ensenyament de les nostre comarques, com també l’alumnat del grau de Geologia en la UA, explicaran de forma amena i comprensiva algunes de les meravelles del patrimoni natural d’Agost en el marc de Geolodia 2016.

Aquesta edició de Geolodia Via Verda del Maigmó 2016, que tindrà lloc el pròxim 8 de maig, donarà a conèixer com es va formar la capa negra d’Agost, que va registrar una de les extincions en massa més severes de la història de la Terra en el límit entre el cretàcic i el terciari fa 66 milions d’anys; com s’ha format el relleu muntanyós de l’entorn del municipi i els espectaculars xaragalls del barranc Blanc, d’on han extret les argiles per a l’artesania terrissera i la indústria ceràmica d’Agost; o el funcionament de l’aqüífer del Ventós-Castellar, i molt més secrets sobre fòssils i minerals de la zona.

En concret, la ruta té un recorregut d’aproximadament 8 quilòmetres per la Via Verda del Maigmó i la senda PR-CV430, que la uneix amb la població d’Agost, amb una durada de tres hores i mitja. Durant l’itinerari, hi haurà 14 punts de parades amb monitors que detallaran als senderistes les peculiaritats geològiques de la zona. A més, per al públic familiar, hi haurà un recorregut de 3 quilòmetres.

Geolodia Agost 2016 és una activitat gratuïta que no requereix inscripció i en la qual es lliurarà a tots els participants un fullet de 40 pàgines en color amb les característiques geològiques de l’entorn natural de la Via Verda del Maigmó. L’horari d’inici és lliure però es recomana començar entre les 8:30 i les 10:30 hores.

 

Tallers en la Casa de Cultura

Des de les 9:00 fins a les 14:00 hores, en la Casa de Cultura d’Agost es faran tallers didàctics en els quals xicotets i majors podran tocar un meteorit, descobrir els minerals de la zona i l’ús d’aquests en la vida quotidiana, conèixer un món microscòpic o sorprendre’s amb un taller de petjades de dinosaures, entre d’altres activitats.

El Geolodia és una activitat de divulgació per a tot el públic en general i de caràcter nacional que es fa tots els anys a principis de maig de manera simultània a tota Espanya. L’any anterior, centrat en la Font Roja, més d’1.500 persones van assistir a la ruta.

Més informació: Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient

 

Notícies relacionades

Presentació Geolodia-Agost 2016

Més d’1.500 persones van participar en la novena edició de Geolodia-Alacant que en aquesta ocasió va tenir lloc a Alcoi

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464