Saltar apartados

Especialistes internacionals d'alt nivell reflexionen aquests dies en la UA per a resoldre les edicions de textos clàssics

El II Col·loqui Internacional CIM sobre poesia medieval i renaixentista reuneix prop de vint-i-cinc professionals

 

Col·loqui_CIMAlacant. 17 de maig de 2016

Especialistes d'alt nivell científic de tot el món es reuneixen, els dies 18, 19 i 20 de maig de 2016, en el II Col·loqui Internacional CIM a la Universitat d'Alacant per a reflexionar sobre el pas previ a fixar els textos que permeten les lectures dels clàssics de la poesia medieval i renaixentista i posar en comú solucions a problemes detectats. Es tracta d'uns vint-i-cinc investigadors d'universitats dels Estats Units, Mèxic, Regne Unit, França, Alemanya, Itàlia i Suïssa, tots especialistes de primer rang i, per la seua repercussió científica i internacional, enfocats a preparar les edicions crítiques, per a la seua publicació en editorials especialitzades, de textos com els del marquès de Santillana, Jorge Manrique amb les Coplas a la muerte de mi pare, o Ausiàs March en català, publicacions de lectura posterior en instituts, universitats o per públic en general.

Aquest fòrum de debat, del qual eixiran textos especialitzats per a la seua possible publicació en editorials de referència com Castalia o Cátedra, ha convidat aquesta vegada referents en aquests temes, entre els quals destaca Dorothy S. Severin, editora de La Celestina en Cátedra i referent per a poesia de cançoner; catedràtica de la Universitat de Liverpool i, entre molts altres càrrecs, Dama de l'Ordre de l'Imperi Britànic, nomenada per la reina. Un altre dels ponents d'especial rellevància és el catedràtic de la Università di Pisa, Giuseppe di Stefano, editor del Romancero en editorial Castalia i referent per al tema. Hi participaran, així mateix, Aurelio González y Pérez, i Alejandro Higashi, tots dos membres de l'Acadèmia Mexicana de la Llengua, especialistes en romancer; González és director del grup Medievalia, el més important d'hispanomedievalisme a Amèrica.

«Doble versió i testimoni únic: cançoner i romancer», com es denomina el col·loqui, té lloc a la sala de graus de l'edifici C de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA. Presideix el comitè organitzar Josep Lluís Martos, professor i investigador del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant i de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana. Organitzat pel grup de recerca CIM (Cançoners Impresos i Manuscrits), grup internacional amb base a la UA, dirigit per Josep Lluís Martos i del qual formen part membres d'Espanya, França, Alemanya, Regne Unit, Mèxic i Estats Units. Patrocinat pel Departament de Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant, l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i el Ministeri d'Economia i Competitivitat.

Inauguren el col·loqui, a les 9.30 hora del dimecres, el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA, Juan Mesa, i el director de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana a la seu d'Alacant, Antoni Mas.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464