Saltar apartados

La UA lliura demà el Premi Notari de l'Humor a José Rubio Malagón i el premi honorífic a Gabino Ponce

Els premis formen part de la XVI Mostra d'Humor Social que enguany dedica la seua exposició als refugiats

 

Premio_NotarioHumor1
Premio_NotarioHumor2
Premio_NotarioHumor3

 

Alacant. 18 de maig de 2016

La Jornada d’Humor Social de la UA arriba a la XVI edició amb l’exposició "Refugiats. Reservat el dret d’admissió", una mostra que estarà oberta al públic fins al 30 de maig a la sala Aifos del Campus (Facultat de Filosofia i Lletres III), gràcies al suport de la Federació de Caricaturistes d’Espanya (FECO-Espanya).

L’acte central d’aquestes XVI Jornades d’Humor Social de la UA tindrà lloc demà dijous 19 de maig a les 13 hores en la mateixa sala Aifos, amb una taula redona i el lliurament del Premi Notari de l’Humor d’UA, que enguany recau en el dibuixant José Rubio Malagón i en el professor de la UA Gabino Ponce, a títol honorífic, per haver sigut l’impulsor d’aquesta activitat en els inicis d’aquesta juntament amb Enrique Pérez, dibuixant i cap del Gabinet d’Imatge i Comunicació Gràfica la UA.

 

José Rubio Malagón

Humorista gràfic i il·lustrador natural d’Alcalá d’Henares, actualment viu a la Vila Joiosa. Habitual de la premsa des de fa més de 15 anys, el seu treball es publica en diferents mitjans tant nacionals com internacionals. Va començar publicant en periòdics locals de la Comunitat de Madrid, com el Diario de Alcalá, Crónica de Madrid, Tribuna de Guadalajara etc.

Fa 12 anys se’n va anar a viure a la Vila Joiosa, i decideix fer el salt a nacional. Comença a col·laborar amb la revista d’humor El Jueves, Marca, El economista, El País semanal, ABC i en El Mundo  on ja fa una dècada que fa la vinyeta diària de la seua edició a la Comunitat Valenciana. En l’actualitat, a més, col·labora fent la vinyeta setmanal per a la revista d’actualitat Tiempo  i per a la revista d’humor Orgullo y Satisfacción. A més fa vinyetes d’actualitat per a  Yahoo España i el digital CTXT.

És autor de diversos llibres d’humor, entre els quals destaca: Tiro de Gracia, , Editorial Milenio (2003), Ilustralario. Editorial Blur (2009), El Código Malagón. Editorial Loco de Rabia (2010) i El Libro negro de la música. Juventudes Musicales (2010), Necronomía, Edicions de Ponent (2012) i Cabreaos, Planeta (2013).

 

L'Exposició

Un centenar de dibuixos de 44 autors internacionals han sigut triats per a donar forma a l’exposició. L’humorista gràfic Enrique Pérez, comissari de la mostra, assegura que el tema d’aquesta edició és especialment atractiu i de total actualitat, ja que tracta el tema dels refugiats. Juli Sanchis, vicepresident de FECO-Espanya assegura que, després de la Guerra Civil, més de 500.000 refugiats van emigrar d’Espanya i que “tenim una pèssima memòria i molta mesquinesa a l’hora d’acceptar els 18.000 refugiats que ens ha assignat la UE i dels quals, a dia d’avui, només se n’han acceptat 18”.

Els caricaturistes que participen en les Jornades d’Humor Social analitzen els successos actuals amb una visió crítica i sensibilitzen l’espectador en els més variats aspectes socials. En edicions anteriors, van centrar la mirada en temes com Prometer hasta meter. Año electoral; una generación perdida…o dos; la desocupació juvenil; el maltractament a les dones; la corrupció; la intolerància; la importància de la lectura; la discriminació; la crisi de valors; els desnonaments i d’altres aspectes en què, amb els elements de l’humor i la sàtira, es qüestionen les causes de múltiples manifestacions que afecten el desenvolupament social.

En l’exposició d’enguany s’exposen obres de dibuixants com Forges, Ortuño, Zulet, Ortifus, Angelines, i Whoper, Kap, Nano o Malagón, entre d’altres.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464