Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i Diversitat lliuren els premis Angie Simonis

Gitanes Feministes per la Diversitat, Gaylespol i Celia Juan són els guardonats en l'edició 2016

Premis_Diversitat

 

Alacant. Divendres 20 de maig de 2016

El Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, Diversitat, i la Universitat d'Alacant lliuren dissabte pròxim, 21 de maig, els premis Angie Simonis 2016, acte que tindrà lloc a les 18.00 hores a la seu universitària de Sant Ferran, a Alacant.

El premi, homenatge a l'activista morta Angie Simonis, expresidenta del col·lectiu LGTBI, pretén reconèixer la trajectòria de persones, entitats i institucions en la lluita en contra de la discriminació, en favor de la igualtat i pels drets de les persones LGTBI.

Gitanes Feministes per la Diversitat, l'Associació Gaylespol (Policies LGTB) i Celia Juan, de mares i pares de fills LGTB, han obtingut els guardons d'aquesta tercera edició.

Així mateix, en aquesta edició s'ha decidit concedir un premi especial pòstum a Pedro Zerolo, Xangai Lilí i a Lyssa Silva, aquesta última assassinada a Alacant el juliol de 2015.

L'associació Diversitat LGTBI, entitat pertanyent a la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals FELGTB, va constituir el 2014, en el seu congrés celebrat a la Seu de la Universitat d'Alacant, els Premis a la Igualtat i en contra de la Discriminació en homenatge a l'activista morta Angie Simonis, expresidenta de l'associació, als quals la institució alacantina se suma enguany com a coorganitzadora dels guardons.

Aquests premis pretenen reconèixer la trajectòria social en defensa de la igualtat de persones, entitats i institucions. El premi queda dividit en tres categories: Premi per les Llibertats i Drets Civils, Lluita en contra de la Discriminació i Premi a la Igualtat/Diversitat.

Juan David Santiago, secretari general de Diversitat, assegura que «els premis també serveixen per a donar visibilitat a la nostra realitat i recordar a la societat alacantina en el seu conjunt que, tot i haver-se produït avanços significatius, queda molt de treball per fer, encara hi ha molts menors LGTBI objecte d'assetjament escolar a les nostres escoles i instituts, i que no tot són flors i violes: es produeix assetjament laboral, rebem moltes denúncies d'agressions homòfobes; per tant, l'homofòbia continua sent una realitat i forma part del nostre dia a dia, a les nostres famílies, al carrer, als centres escolars i llocs de treball. Volem demostrar que encara hi ha molt de camí per recórrer per a eradicar aquestes actituds antisocials».

Activistes pels drets LGTBI de la província, socis i sòcies de Diversitat, col·laboradors de l'associació, col·lectius socials, partits polítics i ciutadans en general es donaran cita en la cerimònia de lliurament que tindrà lloc a la Seu Universitària del carrer de Sant Ferran, número 40, el dissabte 21 de maig a les 18.00 h.


Premiats i premiades en edicions anteriors:

2014. José Luis Rodriguez Zapatero, Universitat d'Alacant i Amnistia Internacional

2015. Centre Informació i Prevenció VIH, La Peluca de Lucca, comissari Antonio Sogorb, i les àrees d'Igualtat de CCOO i UGT.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464