Saltar apartados

Videojocs, app i altres productes tecnològics creats per l'alumnat, a exposició en la Universitat d'Alacant

La tercera promoció del grau en Enginyeria Multimèdia acabarà enguany amb vuitanta alumnes aproximadament

 

Videojocs1
Videojocs2
Videojocs3
Videojocs4
Videojocs5
Videojocs6

 

Alacant. 20 de maig de 2016

Prop de vint-i-dos projectes realitzats per estudiants de 4t del grau en Enginyeria Multimèdia de la Universitat d’Alacant s’exposaran, els dies 23 i 24 de maig del 2016, en la sala d’actes de l’Escola Politècnica Superior. Els projectes són la materialització del treball de l’alumnat en cadascun dels dos itineraris formatius impartits, és a dir, videojocs i gestió de continguts; aquest últim inclou desenvolupament de webs, app, domòtica, etc. Es tracta, com assenyala el professor Carlos Villagrá, del Departament de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial, d’assignatures impartides sobre la base de la metodologia d’Aprenentatge Basat en Projectes (ABP), «per la qual cosa no hi ha exàmens i totes les assignatures s’avaluen sobre la base d’un projecte final».

Els estudiants tenen llibertat per a escollir, a principi de curs, la temàtica del seu projecte, i es junten en grups d’entre dues i sis persones.

Alguns exemples dels projectes que es presentaran són, en videojocs, "Mythia”, joc d’aventures en tercera persona, que transcorre en un arxipèlag d’illes flotants on habita tota una sèrie de criatures mitològiques; “Squadron” és un first person shooter (FPS) multijugador cooperatiu en línia de quatre jugadors amb ambientació futurista; "TumTum” és un joc tipus plataforma en el qual controles un conjunt de personatges que són tòtems, ambientat en una espècie de ruïnes d’estil asteca situades en els núvols. En l’apartat d’aplicacions hi haurà projectes com "U-Plan”, xarxa social que et permet cercar plans geolocalizats de forma molt visual a través d’un mapa que ocupa tota la pantalla; " eXplorando”, aplicació web i per a mòbils (Android) que permetrà als usuaris cercar rutes guiades i inscriure-s’hi; o "KMmaps”, que és un sistema innovador per a comptabilitzar i gestionar d’una manera automàtica, ràpida i detallada les activitats fetes per vehicles a motor principalment pertanyents a empreses.

L’exposició dels productes resultants es repartirà en videojocs, el pròxim dilluns 23 de maig des de les 11:00 hores, i el 24, amb el mateix horari, es reserva per a mostrar les aplicacions desenvolupades i un altre tipus de productes de gestió de continguts.

Quan finalitze aquest curs 2015/2016 eixirà al mercat laboral la tercera promoció del grau en Enginyeria Multimèdia, amb vuitanta alumnes aproximadament. De les dues primeres promocions, amb cinquanta la primera i seixanta, aproximadament, la segona, han eixit professionals que estan treballant en empreses de videojocs en ciutats com Manchester (Regne Unit), entre d’altres dades d’ocupació.

Les sessions de presentació es retransmetran en directe per videostreaming i podran veure’s en l’enllaç http://si.ua.es/videostreaming/politecnica.html

 

Captures de pantalla cedides pels autors dels videojocs i aplicacions.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464