Saltar apartados

"Alcoi, les fotos de la Guerra" protagonitza un cicle de conferències i una exposició a la Seu Ciutat d'Alacant

Quatre conferències i una mostra fotogràfica integren aquesta proposta que s’inaugura demà dimarts 31 de maig

Alcoi_Fotos_guerra

Alacant, 30 de maig de 2016

La Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) inaugura demà dimarts 31 de maig, a les 20.15 hores, el cicle de conferències “Alcoi, les fotos de la guerra (1936-1939)”. El cicle, coordinat pel professor del Departament de Geografia Humana de la UA, José Ramón Valero, consta de quatre conferències que es completen amb una mostra fotogràfica que podrà visitar-se fins al 10 de juny a la sala Juan Francés de la Seu.

La sessió inaugural de demà obrirà el cicle amb la conferència “Testigos de un conflicto: los restos de la fotografía alicantina de la Guerra Civil”, a càrrec de José Ramón Valero.

Les conferències continuaran amb noves sessions el divendres 3 de juny amb ““Las fotos de un soldado: Michele Francone, un italiano en la guerra de España”, a càrrec de Josep Lluís Santonja, director de l’Arxiu Històric Municipal d’Alcoi; el dimarts 7 de juny amb Testigos de la guerra: escandinavos por España”, a càrrec d’Àngel Beneito, autor d’Escandinavos en Alcoi i Alcoi, objetivo de guerra; i el divendres 10 de juny, amb una xarrada a càrrec del periodista de Le Monde i autor de La Guerra gràfica, Michel Lefebvre-Peña, qui parlarà de “Walter Reuter, Paul Seen, Turai, Vera Alkan. Fotógrafos extranjeros desconocidos de la Guerra Civil”.

 

L’exposició

Comissari: Josep Lluís Santonja

Fa quasi una dècada amb prou faenes hi havia testimoni fotogràfic sobre el període de la Guerra Civil a Alcoi. No obstant això, avui dia aquesta ciutat té una gran col·lecció de fotos. Un ampli repertori gràfic de primera magnitud gràcies a la recuperació de nombrosos fotografies, tant de procedència local com internacional. Entre aquestes fotografies es troben les que van prendre el personal escandinau de l’Hospital Suec-Noruec i per militars de la Divisió Littorio italiana.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464