Saltar apartados

El professor Jesús García Gabaldón guanya el VII Premi Juan Andrés d'Assaig i Investigació en Ciències Humanes

Premi_JuanAndres

 

Alacant. 31 de maig del 2016

El “Grup d’Investigació Humanisme-Europa”, de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant, ha concedit el VII Premi Juan Andrés, corresponent al 2016, al professor Jesús García Gabaldón per la seua obra JUAN ANDRÉS. Una biografía intel·lectual.

El Premi Juan Andrés, que porta el nom de l’humanista creador de la Literatura Universal i Comparada és concedit durant el mes de maig de cada any, i s’atorga a una reflexió o investigació en el camp de les ciències humanes d’acord amb la rellevància i l’originalitat del seu objectiu o el seu mètode.

El lliurament del premi tindrà lloc en l’acte del pròxim dia 14 de juny a les 12:30 hores a l’Arxiu Històric Provincial d’Alacant, carrer Guillén de Castro. En aquest, s’hi presentarà el llibre corresponent al premi de l’any passat, Lindos y tornadizos: El pensamiento hispano (siglos XV-XVII), editat per Verbum, del professor Fernando Pérez Herranz, i també del premi José Rizal i dels actes corresponents a la celebració del Bicentenari de Juan Andrés (Planes. Alacant, 1740-Roma, 1817) el pròxim any 2017.

En dissertaran els professors convidats Virgili Almario, director de la Komisyón sa Wikang Filipino, i José Luis Villacañas, catedràtic de la Universitat Complutense, com també els professors Juan Francisco Mesa, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, i Pedro Aullón d’Haro, director del Grup d’Investigació Humanisme-Europa de la UA.

 

JUAN ANDRÉS. Una biografia intelectual.

Era indispensable tenir una biografia del gran humanista bandejat, feta amb la perspectiva intel·lectual i els mitjans bibliogràfics actualment exigibles i disponibles. Això és el que acompleix el llibre concís, documentat i veritablement orientador del professor García Gabaldón. Es posa així un dels fonaments necessaris tant per al desenvolupament de la investigació sobre l’Escola Universalista Espanyola del segle XVIII com per a l’estudi i la difusió de la figura principal d’aquest gran moment de la comparatística universal i de la Il·lustració humanística espanyola.

Jesús García Gabaldón (Tébar, Conca, 1961), professor de la Universitat Complutense de Madrid, presenta el perfil múltiple i incansable de l’humanista i el comparatista; des de l’angelisme, l’eslavisme i l’hispanisme fins a la sinologia. Ha desenvolupat una significativa i dilatada labor específicament en els camps de la Comparatística i de l’Eslavística a Espanya. És autor d’importants estudis i edicions dels grans mestres russos i dels grans poetes russos perseguits en el segle XX. Vinculat permanentment a l’estudi de l’obra de Juan Andrés, va ser ja en l’any 1997 coeditor de l’obra major d’aquest.

Fernando Pérez Herranz (Àvila, 1950), professor de la Universitat d’Alacant, dedicat primerament a l’estudi de la Lògica i la Topologia, després a una notable convergència entre ciències naturals o formals i humanes, fa actualment importants investigacions en el camp del pensament hispà. Lindos y tornadizos: El pensamiento hispano (siglos XV-XVII) dilucida l’estrany paper fet pel rellevant i escassament reconegut pensament filosòfic hispà antic i barroc, i descobreix amb profunditat l’enramat específic de la filosofia espanyola.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464