Saltar apartados

Els experts i els professionals avalen la creació del grau de Ciències Gastronòmiques a la Universitat d'Alacant

Les Jornades «Gastronomia, cap a una titulació universitària» organitzades per la Càtedra d’Estudis Turístics Pedro Zaragoza, han evidenciat la demanda d’estudis superiors per un sector amb un pes creixent en l’economia alacantina.

El president de la Reial Acadèmia de Gastronomia defensa a Alacant que «la gastronomia és molt més que cuinar» i demana un grau «multidisciplinari i ampli»

 

Grau_CienciasGastronomicas1
Grau_CienciasGastronomicas2
Grau_CienciasGastronomicas3

 

Alacant. Dimarts 31 de maig del 2016

La clausura de les Jornades «Gastronomia, cap a una titulació universitària», que han tingut lloc al llarg del mes de maig a la Seu d’Alacant de la UA, han evidenciat la necessitat de posar en marxa un grau de Ciències Gastronòmiques que responga a la demanda creixent del sector a les comarques alacantines.

Al llarg de tot el mes, diferents experts i professionals del sector han aportat el seu punt de vista sobre la proposta de creació d’uns estudis superiors en gastronomia a la Universitat d’Alacant, i han destacat que «és un sector que atrau milions de turistes cada any, que genera ocupació i que necessita d’una formació amplia que ha d’anar més enllà de la cuina o el servei».

L’acte de clausura va tenir la participació de la propietària i xef del restaurant La Finca d’Elx, Susi Díaz i del president de la Reial Acadèmia de Gastronomia, a més del rector, Manuel Palomar, i els organitzadors de las Jornades, Tomàs Mazón i Pedro Nuño de la Rosa.

Susi Díaz es va mostrar favorable a la creació del grau de Ciències Gastronòmiques, i va assegurar que «jo no he passat per la universitat i ho haguera agraït». Per la seua banda, Rafael Ansón, va explicar que «la gastronomia és molt més que cuinar. Els xefs primer cuinaven, després es van convertir en directors d’orquestra a la cuina i ara també són emprenedors». Una anàlisi que va utilitzar per a defensar l’oportunitat de rebre una formació superior que «siga capaç de preveure les diferents vessants que inclou un sector cada dia més important en la nostra societat, que crea riquesa, atrau turisme i genera ocupació».

El rector, que va ser l’encarregat de tancar l’acte, es va mostrar convençut que en pocs mesos «la Universitat d’Alacant tindrà un grau en Ciències Gastronòmiques». Palomar va assegurar que «aquestes jornades han evidenciat que tenim tots els ingredients per a fer una realitat aquesta aposta i que la demanda d’aquests estudis per a formar professionals d’un sector cada dia més important en la nostra societat i economia».

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464