Saltar apartados

Experts italians i espanyols plantegen en la UA i Benidorm una solució jurídica a la municipalització de contractes

El XXI Congrés Italo-Espanyol de Professors de Dret Administratiu commemora el cinquantè aniversari en aquesta edició

 

Congrés_Italo_EspanolAlacant. 25 de maig de 2016

Donar una solució jurídica a qüestions com són la municipalització de serveis o contractes, sobre les quals el govern tripartit d’Alacant no sap quina resposta donar, són tasques que escau resoldre al dret administratiu, i serà un dels temes que els experts en aquest àmbit posaran sobre la taula en el XXI Congrés Italo-Espanyol de Professors de Dret Administratiu. Enguany es commemora el cinquantè aniversari de la primera edició, organitzada a Sevilla el 1966, i es  desenvoluparà els dies 26, 27 i 28 de maig de 2016 en dues seus, Benidorm i Alacant. Celebrat cada dos anys a Espanya o Itàlia, el col·lectiu integra l'Associació de Dret Administratiu d'Espanya i la primera associació italiana. Algunes ponències i comunicacions estan disponibles en la web.

Amb participació de ponents espanyols i italians en les diferents taules, i invitació subscrita a ajuntaments i institucions, el congrés reparteix la seua activitat en tres sessions que són «Ordenació jurídica del turisme; serveis públics i municipalització de serveis públics», i «Perspectives actuals de dret administratiu». El congrés, organitzat per l'Àrea de Dret Administratiu de la Universitat d'Alacant i patrocinat pel Vicerectorat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació de la UA, s'ha gestionat per encàrrec de les associació de professors. Està dirigit a professorat, investigadors i interessats en dret administratiu.

La vesprada del dijous 26 i el divendres 27 de maig, les sessions seran a l'Hotel Melià Benidorm, amb les temàtiques «L'ordenació jurídica del Turisme i els serveis públics locals». El dissabte 28, el congrés es traslladarà al campus de la Universitat d'Alacant per a tractar de «Perspectives actuals del dret administratiu».

Inauguren el congrés el rector de la UA, Manuel Palomar; el president de la Diputació Provincial d'Alacant, César Sánchez; la directora general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Raquel Huete; l'alcalde de l'Ajuntament de Benidorm, Antonio Pérez; el degà de la Facultat de Dret de la UA, Pedro Femenía, i Juan José Díez Sánchez, catedràtic de Dret Administratiu de la UA i coordinador del Congrés. Serà a les 16.30 hores del dijous en l'Hotel Melià Benidorm.

Les conclusions es publicaran en una pròxima edició.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464