Saltar apartados

L'investigador de la UA, Augusto Beléndez, reivindica el paper de la física en l'avanç de la humanitat en els premis de la Reial Societat Espanyola de Física

El catedràtic de Física Aplicada de la Universitat d’Alacant, Augusto Beléndez Vázquez, ha rebut el premi Ensenyament i Divulgació de la Física, en la modalitat Ensenyament Universitari, que concedeix anualment la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF) juntament amb la Fundació BBVA (FBBVA)

 

AugustoBelendez1
AugustoBelendez2
AugustoBelendez3

 

Alacant. Dimarts 24 de maig de 2016

L’investigador de la Universitat d’Alacant, Augusto Beléndez, va rebre la passada setmana el guardó dels Premis de Física de la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF) i la Fundació BBVA en la categoria de “Ensenyament i divulgació de la física”, en ensenyament universitari.

Beléndez es va fer creditor d’aquest premi per “les nombroses publicacions docents que té i ponències relacionades amb l’ensenyament de la física, com també vídeos amb experiments de física, blogs o articles en mitjans de comunicació, activitats que s’han plasmat en particular en els actes de l’Any Internacional de la Llum”, segons diu la resolució del jurat dels premis.

Durant l’acte de lliurament dels guardons, que ha tingut lloc a la seu madrilenya de la Fundació BBVA, el catedràtic de Física Aplicada de la Universitat d’Alacant va reivindicar la contribució de la física a l’avanç de la humanitat, “la física ha contribuït al fet que l’ésser humà haja pogut avançar, desenvolupar-se i tenir una existència més lliure, però també la física ens ajuda a comprendre el món en què vivim i a entendre millor la nostra posició en la immensitat de l’univers”, assegurava en la seua intervenció.

“La física és una ciència apassionant, una obra col·lectiva d’una enorme bellesa fruit del treball de nombroses generacions de científics. Els professors de Física hem de contagiar als nostres alumnes la passió per aquesta ciència i fer-los veure que la física estimula la curiositat, la racionalitat, el sentit crític i la cultura”, era un altre dels missatges llançats per l’investigador de la UA durant l’acte de lliurament dels Premis de Física.

Els premis Ensenyament i Divulgació de la Física, dotats amb 8.000 euros cadascun, reconeixen la dedicació a l’ensenyament, la labor pedagògica i la col·laboració amb la RSEF. En el cas del professor Beléndez, li han fet mereixedor d’aquest prestigiós guardó les nombroses publicacions docents i ponències relacionades amb l’ensenyament de la Física, com també els vídeos amb experiments, blogs o articles en mitjans de comunicació que té. Així mateix, la seua activitat ha sigut rellevant en la divulgació de l’Any Internacional de la Llum, que ha tingut lloc el 2015.

Hem de destacar, a més, que el catedràtic de Física Aplicada ha sigut nomenat enguany “Fellow Member” de la Societat Internacional per a l’Òptica i la Fotònica (SPIE) per les seues contribucions científiques i tecnològiques significatives en els camps de l’òptica, la fotònica i les ciències de la imatge.

Fotografies cedides per Fundació BBVA.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464