Saltar apartados

La Biblioteca Municipal del Campello acull demà un acte en homenatge a Rafael Altamira

Actes de celebració del 150 Aniversari de naixement Rafael Altamira

L'acte inaugural inclou la presentació del llibre “El entorno de Rafael Altamira”, la inauguració de l'exposició “Rafael Altamira. Un alacantí universal. El llegat de l'institut Jordi Juan” i d'una placa commemorativa en la façana de l'edifici

 Biblioteca_el Campello

Alacant. 26 de maig de 2016

La Biblioteca Municipal del Campello acollirà demà divendres 27 de maig, a les 20 hores, un acte homenatge a Rafael Altamira com a part del programa d'actes de celebració del 150 Aniversari del seu naixement. La Universitat d'Alacant, l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert, els ajuntaments d'Alacant i el Campello, i l'Institut d'Educació Secundària Jordi Juan, han col·laborat conjuntament en el disseny de la programació commemorativa, el contingut de la qual va ser presentat el passat mes de febrer.

L'acte homenatge de demà inclou la inauguració d'una placa commemorativa en la façana de la Biblioteca Municipal, la presentació del llibre El entorno de Rafael Altamira i l'obertura de l'exposició «Rafael Altamira. Un alicantí universal». Hi assistiran l'alcalde del Campello, Benjamí Soler, la regidora de cultura, María del Carmen de Lamo, Eva Valero, directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA, i Pilar Altamira, néta de l'homenatjat i autora del llibre.

Presentació del llibre

La presentació del llibre El entorno de Rafael Altamira, de Pilar Altamira, serà a càrrec de l'autora i d'Eva Valero, experta en la figura de Rafael Altamira i directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA, a la Sala Ramon Llull de la Biblioteca Municipal. Conduiran l'acte l'alcalde del Campello, Benjamí Soler, i la regidor de cultura, María del Carmen de Lamo Huertas.

El llibre aplega, de manera detallada i amb tota la informació possible, recuperada amb gran esforç per Pilar Altamira, néta del polifacètic humanista, les dades familiars de l'entorn, avantpassats i descendents amb els quals va conviure Rafael Altamira. Un arbre genealògic traçat amb rigor, que ens presenta les figures de notables pensadors, músics i escultors.

L'exposició

Després del seu pas per la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, l'exposició «Rafael Altamira. Un alacantí universal. El llegat de l'institut Jordi Juan» arriba al Campello, on estarà oberta al públic fins al 25 de juny a la sala vestíbul de la Biblioteca Municipal Rafael Altamira.

La mostra homenatge «Rafael Altamira. Un alacantí universal» recull el llegat de l'Institut Jordi Juan, i està integrada per una sèrie de plafons explicatius sobre la seua vida i la seua figura, així com diversos objectes pertanyents a la seua família. En el seu testament, Rafael Altamira va deixar disposat que es lliurara a l'Institut d'Ensenyament Mitjà Jordi Juan d'Alacant gran part de la biblioteca que tenia a la seua finca del Campello, juntament amb nombrosos documents. L'exposició aplega una petita mostra d'aquest llegat.

Entre els objectes personals del gran historiador i humanista es podran veure exposats un rellotge d'or del segle XIX, ventalls pintats a mà i tallapapers elaborats en metall, os i ambre, també del mateix segle, un llibre d'oracions, un estoig amb ploma de plata (regal dels alumnes de l'Escola Superior de Comerç d'Alacant) i un fanal vitrina de la Santa Faç, també del XIX. La mostra inclou, a més, diversos dibuixos costumistes, un retrat de Rafael Altamira i una caricatura.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464